Witam. Jestem przyjacielem 5 letniego kundelka. Od tygodnia jej skóra na całym ciele jest bardzo zaczerwieniona. Do tego opuchnięta mordka i niewielkie twarde guzki na grzbiecie i głowie. Przy tym niewielka gorączka. Pierwszego dnia lekarz zawyrokował ukąszenie owada i zaaplikował 3 zastrzyki. Drugiego po braku poprawy ocenił jako grzybicę a 4 dnia jako alergię. Wszystkie zastrzyki niewiele pomogły a może nawet zaszkodziły. Początkowo niewielkie plamki czerwonej skóry rozlały się na całe ciało. Obecnie podejrzenie padło na atak autoagresji i przepisany został agapurin 2 tab. plus jedna duża tabletka dziennie u weterynarza. Na razie bez efektów. Po tylu sprzecznych diagnozach nie do końca jestem przekonany co do kompetencji i kierunku leczenia mojego pieska. Co o tym sądzicie?
czerwona skóra
-
A były robione jakieś badania czy tylko leczenie w ciemno?
-
Może pan Jarek sie wypowie ale napisz np.jak pies jest żywiony i jak sie da to wstaw zdjęcia tych zmian na skórze.Co do lekarza to ja bym zmienił bo to raczej wróżbita.
-
- Informacje
-