Częste kichanie ?
-
Witam mam 7tygodniowa swinkę morską w domu umnie jest od 2 tygodni około tygodnia bardzo często kicha , byłem u wete badania wykonane zostały pod kątem przeziębienia i infekcji dróg oddechowych i zostało wykonane wymaz z nosa zostały wykluczone , podloze miałem pellet sosnowy zamieniłem na pellet z drzew liściastych na dębowe oraz 3 raz zmieniłem siano I jest nadal kichania w klatce wszędzie , wiem że może być to przyczyną allergia co jeszcze sądzicie na ten temat?
Dzień dobry,
Może Pan spróbować zastosować na jakiś czas podkłady higieniczne, na które kładzie się specjalnie maty. Mocz świnki przechodzi przez maty (które pozostają suche) i jest wchłaniany przez podkłady. Wykluczy to używanie pelletu, który ze względu na pylenie może być przyczyną alergii.
Pozdrawiam,
Vet4 u
Może Pan spróbować zastosować na jakiś czas podkłady higieniczne, na które kładzie się specjalnie maty. Mocz świnki przechodzi przez maty (które pozostają suche) i jest wchłaniany przez podkłady. Wykluczy to używanie pelletu, który ze względu na pylenie może być przyczyną alergii.
Pozdrawiam,
Vet4 u
-
Zastosowałem tak jak pisałeś nic to nie dało