Czy choraba czy depresja?

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

karlik13
Kontakt:

19 października 2009, 08:34

Dzień dobry mam takie pytanie.Mam psa ma ok. 10 lat więc nie jest pierwszej młodości ostatnio jak się go mocniej posmyra w okolicach ucha i żuchwy albo niefortunnie ściąga szelki to zapiszczy a później przez kilkanaście minut chodzi z wyciągniętym językiem i z wytrzeszczonymi oczami co to może być.Ja przypuszczamy że albo ząb,albo tęskni za panem bo jest w szpitalu(bo już miałem takiego psa z "depresją"jak pani jego wyjechała)albo reumatyzm.Na spacerze staje i patrzy za siebie tak jakby czekał na coś.Proszę o szybką odpowiedź.
p.s.
pies jest z azylu podobno po wypadku u nas jest ok.5 lat.
tayekuna

19 października 2009, 09:42

Radzę udać sie z pieskiem do weta, bo chyba jest jakas przyczyna zdrowotna takiego zachowania. Szkoda, żeby piesek cierpiał, a Ty bedziesz gdybał co to może byc za przyczyna takiego czy innego zachowania. Napisz prosze czy moja rada sie przydała i co pieskowi (emerytowi) dolega.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jolantat

19 października 2009, 12:07

Ja także myślę, że to przyczyna zdrowotna skoro piszesz, że dzieję się to przy dotyku albo przy szarpnięciu za szelki. To może być powód odczuwania bólu, ale to moze stwierdzić tylko lekarz, dlatego nie trać czasu tylko pędz do weta. Będziemy czekać na wieści.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

19 października 2009, 20:51

bez badania to ciężko powiedzieć i lepiej nie gdybać.
ODPOWIEDZ
  • Informacje