Czy coś jeszcze da się zrobić? Pies nerkowych nie je od tyg
Moj psiak nie je od zeszłego piątku. Keratynina 3.74 mocznik 95 wyniki z niedzieli.wcześniejsze robione były 1. 5 tyg temu keratynina 2 98 mocznik 74.bierze azodyl od mca, od kilku mcy renalvet i dieta renal.z dnia na dzień stał się smutny i przestał jesc.niedziala- wtorek kroplówki z glukoza po 500ml. Mimo leków na apetyt żadnej poprawy.może troszkę w lepszym humorze ale nie jest już tak szczęśliwy jak kiedys.widać smutek w oczach. Bierze tez leki osłonowe na błony śluzowe od mca ale od poniedziałku każdego dnia 1 dziennie wymioty. Dużo pije je trawę i wyjada kurczaka z ryżu i marchewki.nie chce jesc nawet normalnej mokrej karmy czy rzeczy typu ten ryż z marchewka za ktorem dałby się pokroić przy diecie renal.jutro musze zawieźć go na kroplowke bo nie je.w sobotę krew. Co robić? ??? On nic nie je.Pomocy
Jednak coś je, skoro piszesz, że wyjada kurczaka. Spróbuj to co ugotujesz zblendować i podawać strzykawką bezpośrednio do pyszczka. U mnie to przynosiło słabe efekty, ale mój już zupełnie nic nie jadł, może Tobie to się uda. Papka nie może być za gęsta. Pozdrawiam.
Wczoraj był bardzo wesoły nawet widać było poprawę w porównaniu z ostatnimi dniami zaczął jeść makaron z miaskiem. Dziś tez ładnie jadł. Ale dziś po tej kroplowce słania się na nogach.jak wróciliśmy było jeszcze ok zjadl bo był głodny przed krwią nic nie mogl zjeść. A po 2.5 godz nie ten sam pies.ledwo chodzi i smutny.
Ja swojemu pieskowi podawałam liquidy royal canina właśnie dla piesków z chorymi nerkami. Mam wrażenie że to mu pomogło w tych najgorszych momentach. Powodzenia i dużo siły! Wiem co to znaczy...
Dawaj mu wszystko na co ma ochotę. Gdy mój piesek nic już nie chciał jeść to podawałam mu liquid z royal canina z serii renal. Mam wrażenie że to mu dawało siłę w tych trudnych chwilach. Mojemu pieskowi przedłużyliśmy życie o pół roku a na początku wyniki miał takie, że nie powinien żyć...a jednak. Walcz do końca i się nie poddawaj. Ja niestety pożegnałam mojego pieska 9 października nawrót choroby... Życzę Twojemu pieskowi dużo siły i Tobie również- jeśli nie chce jeść z miski to podawaj mu na ręce...ja swojego czasami godzinę prosiłam żeby zjadł (
Proszenia i karmienie z ręki nic nie pomaga.ten etap mamy juz za sobą. Walczymy juz 10mcy to i tak długo jak na nerki. Weterynarz mówi o kwestii nawet nie miesiąca jeśli nie bd jadł. Jeśli będzie max 3. Wyniki szybko rosną w przeciągu tygodnia. Najgorsze jest to ze praca nie pozwala mi ciągle z nim być. A nie mogę pozwolić żeby się męczył w samotności. Życie jest okropne. Dziś bd próbować dać kroplowke w domu.trzymajcie kciuki
-
Moja suczka Buba jak miała 17 lat problem z jedzeniem z powodu chorego serca i nerek to podtykałam jej pod nos gerbery dla dzieci tzn marchewkę czystą i czasem takie mięsne czyli czysty indyk. Jej to bardzo smakowało i często nawet udawało mi się przemycić jej karmę. Mnie się udało przedłużyć jej życie około 6 miesięcy dzięki tym zabiegom z jedzeniem.
Kupie dziś i spróbuje. Z kroplowka dajemy jakoś rade w domu ale cholera tego niejedzenia nie możemy przeskoczyć. Nawet strzykawka nie chce.w dużej mierze pewnie dlatego ze jest z natury bardzo ruchliwy i tez dlatego ze ma trauma po usuwaniu kamienia i ząbków i za nic nie da sobie przy pysiu nic zrobić
-
- Informacje
-