Witam od ok 3 tyg z uwagi na popuszczanie stosuje u swojej suczki 16 letniej Propalin 2x1ml dziennie do jedzenia.
Problem jako taki z nietrzymaniem moczu (suczka po sterylizacji) minął po 2 dniach stosowania preparatu - tak wiec zadziałał, martwi mnie jednak problem który pojawił sie ok 1 tyg temu sunia zaczęła lizać łapy na wysokości zgięcia w kolanie od wewnętrznej strony oraz przy poduszkach na drugiej łapie. Lizała do tego stopnia ze pozbyła się już sierści skóra różowa - weterynarz zapisał jej pimafucort oraz podał co 2 dni steryd by usmierzyć świąd - niestety zastrzyk nie pomógł, pies nadal liże łapy obficie pije, dyszy i obficie oddaje mocz.
Czy jest możliwe by propalin ją uczulił ? czy mam szukać w czymś innym problem ?
dziekuje i pozdrawiam
czy PROPALIN moze uczulic psa ?
Czym karmisz sunię? Nie zmieniałaś karmy, nie dawałas ,,nowości" do jedzonka? Myślę że może być jak podejrzewasz ale najlepiej poczekać na opinię Pana doktora
beagle, przepraszam że nie na temat ale co gotujesz pieskowi, jak karmisz że osiągnął tak piękny wiek? Podajesz witaminy i minerały? Zyczę następnych wielu lat w zdrowiu.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
nigdy nie spotkałem się z uczuleniem na propalin , ale na wszystko może pojawić się uczulenie. Łatwo sprawdzić odstawić go na chwilę. Za to spotkałem się z uczuleniem czy też nietolerancją Atrtroflexu. Zaś wzmożone picie , sapanie , obfite sikanie to efekt sterydów.
szukać , szukać , szukać. Nie ma co załamywać rąk.
-
- Informacje
-