Czy zapalenie jelita jest grożne ??

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Halina 30

11 kwietnia 2006, 17:21

Mój jamnik ma 2 miesiące i ma zapalenie jelita byłam z nim u lekarza ale bardo się boję o niego czy to jest groźne?? :( z góry dziekuję za ofpowiedz
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

11 kwietnia 2006, 23:15

u młodych zwierząt bardzo groźne. U starczych decydujące znaczenie ma czynnik wywołujący to zapalenie. Pewne znaczenie ma to którego odcinka ten stan zapalny dotyczy
martynuuuch

15 października 2008, 21:17

Witam
Wiem ze juz duzo czasu minelo od opublikowania tego posta, ale moze ktos potrzebuje informacji na ten temat. No wiec: moj Labrador, a wlasciwie Labradorka :) przechodzila to samo. Miala wtedy 10 miesiecy. Zauważyłam u niej brak chęci do zabawy. Dzień później pojawily się wymioty żółcią. Sunia przestała jeść. Jej kał zmieszany był z krwią i otoczony śluzem. Pojechaliśmy z Nią do weta, dostała kroplówkę. Po kilku dniach przyjmowania lekarstw doszła do siebie. I tutaj jeszcze musze zamieścić przestrogę: jeśli zauważycie u swojego psiaka podobne objawy (tym bardziej u młodego) nie czekajcie tylko od razu zgłoście się do weta. Gdybym ja z moją sunią zaczekała jeszcze kilka godzin no niestety... byłoby po Niej... :(
No ale na szczęście wszystko jest w porządku :)
Pozdrawiam :)
ODPOWIEDZ
  • Informacje