do pana Jarka chory pies
U mojej bulterierki stwierdzono pecherzyce szukam pomocy wszedzie i mam pytanie czy dzieci moga sie nia zarazic A drugie pytane to czy sm encorton raz dziennie starczy bo nie ma zabardzo poprawy nie umiem wstawic zdjec i jestem z bydgoszczy a juz 5weterynarzy jej nie pomoglo.PILNE PROSZE O POMOC
pęcherzyca nie jest choroba zakaźną tylko chorobą z autoagresji. Encorton jak najbardziej wystarczy tylko należy pamiętać o bardzo dużych jego skutkach ubocznych więc jeśli zadziała to dobrze przestawić psa na inny lek leczący te choroby dużo bardziej bezpieczny , ale bardzo drogi - cyclosporyna.
-
nie zapomnij o stałym podawaniu czegoś, co chroni wątrobę podczas terapii encortonem. z własnego doświadczenia polecam ludzki esselive duo.
-
bardzo fajnie pomagaSleepingSun pisze:nie zapomnij o stałym podawaniu czegoś, co chroni wątrobę podczas terapii encortonem. z własnego doświadczenia polecam ludzki esselive duo.
encorton ma tak "szerokie spektrum " negatywnych działań , że esselive niewiele zdziała.
dziekuje jezeli chodzi o dzieci to uspokoilam sie poniewaz mojej bulce tylko troche pomaga ten encorton poniewaz jak wygoi sie jej brzuch i pachwiny to zaczyna ja wyrzucac na grzbiecie. zaobserwowalam tez ze gdy gotuje jej kasze z warzywami i miesem to tak jakby mniej ja wyrzuca ale niestety czesto wyjezdzam i maz wtedy jej kupuje sucha karme przez tydzien i wtedy az plakac sie chce.gdyby ktos mial jeszcze jakies propozycje co moze pomoc bulce mojej po bylabym wdzieczna moze jakas dieta
musze doda ze jestem z okolic torunia i bydgoszczy gdyby P.Jarek mogl polecic jakiegos weterynarza lub dermatologa psiego to bylabym wdziecznaasia31 pisze:dziekuje jezeli chodzi o dzieci to uspokoilam sie poniewaz mojej bulce tylko troche pomaga ten encorton poniewaz jak wygoi sie jej brzuch i pachwiny to zaczyna ja wyrzucac na grzbiecie. zaobserwowalam tez ze gdy gotuje jej kasze z warzywami i miesem to tak jakby mniej ja wyrzuca ale niestety czesto wyjezdzam i maz wtedy jej kupuje sucha karme przez tydzien i wtedy az plakac sie chce.gdyby ktos mial jeszcze jakies propozycje co moze pomoc bulce mojej po bylabym wdzieczna moze jakas dieta
to nie wiem czy to pęcherzyca czy nie alergia. Może solidna dieta przeciwalergiczna.