Dzień dobry,
Przepraszam, że proszę o pomoc poprzez forum, ale nie miałam dzisiaj możliwości stawić się u Pana osobiście.
Panie doktorze, po ponad mięsięcznym podawaniu Heparegenu wykonaliśmy kontrolne badania krwi.
Niestety wyniki nie są dobre.
ALT jest 121, było 193 czyli tu nastąpił spadek
Bilirubina 2,6 - czyli w normie
AST - 45, nieznacznie podwyższone
AP jest 494, a było 201 - mamy ogromny wzrost tego wskaźnika
Powiem szczerze że opadły mi ręce i nie wiem co dalej. Elza miała wykonane USG jamy brzusznej, RTG serca i była konsultowana przez dr Chwastowską. Nic niepokojącego nie zostało odnotowane.
Elza jest u Państwa zarejestrowana na nazwisko Paweł xxxxxxxx
Proszę o poradę. Jakby było mało nieszczęść to na obydwu bokach i na grzbiecie pojawiły sie przerzedzenia sierści.
Skóra bez zmian, brak świądu.
2 lata temu juz pojawił się podobny problem i wykonywaliśmy m.in. badania w kierunku niedoczynności tarczycy, która często pojawia sie u dobermanów. Wtedy wyniki były w normie.
Pomyślałam sobie że może warto powtórzyć to badanie. Czy może mi Pan przypomnieć jakie parametry należy zbadać aby badanie było najbardziej miarodajne:
fT4 + TSH
czy
T4 + TSH
czy zupełnie inne?
Gdzie najlepiej zlecić wykonanie tych badań?
Z góry dziękuję
Anna Grzejszczak
Do Pana Jarka - Elza doberman z chorą wątrobą
t4 i tsh można jeszcze dorobić cholesterol . Można to zrobić u nas. Leki proszę pozostawić bez zmian . Wyniki bardzo ładnie spadają obserwujemy AP i proszę na razie nim się nie zrażać i pokazać skórę psa.
-
- Informacje
-