Doberman 8 lat, problem z oddychaniem

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

haba0616

06 maja 2014, 04:22

Zauwalylam ze od paru dni Lola miala odruch wymiotny nocami tak jakby chciala odchrztusic coś z gardła jakby jej coś tam przeszkadzało ...sytuacja strasznie sie pogorszyła ... Bardzo cieżko wczoraj oddychała wiec pojechałam z nią na emergency do weterynarza po drodze zauważyłam ze krwawi z nosa po prawej stronie ...dostała antybiotyk ale będzie miała dokładne badania w czwartek ..jest teraz noc i pies bardzo sie meczy wstrzymuje oddech poczym ochryple stara sie oddychać ...chciałam zapytać czy ktoś z was spotkał sie takim czymś u swojego psiaka??
Agis

06 maja 2014, 21:03

Dlaczego badania dopiero w czwartek ? przeciez pies ma trudności z oddychaniem i wymaga porządnych leków (antybiotyk to za mało ) i porządnej diagnostyki ukł krazenia i ukł oddechowego (płuca , tchawica ) dlaczego chociaz corhydronu dozylnie nie podano żeby ulżyć w oddychaniu temu psu .Ja zmieniłabym lekarza i nie czekała do czwartku .
pomocnatychmiastowa

07 maja 2014, 08:22

Podawaj psu fenbendzol raz dziennie, bo jest duże prawdopodobieństw że to późny etap angiostrongylozy i pies może nie przeżyć, a wet nie zdąży zdiagnozować. Kupisz u weterynarza bez problemu, najtaniej wyjdzie proszek fenbenat 3-4 łyżeczki raz dziennie mieszaj z mięsem przez 5 tygodni
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

15 maja 2014, 12:08

potrzebna jest pilna diagnostyka układu krążęniowo - oddechowego . Nie czekaj , że przejdzie krwawienie to bardzo niepojący symptom.
ODPOWIEDZ
  • Informacje