dożywotnie przyjmowanie karsivanu
Znowu ma sraczkę. Nie mam już pomysłu. Chyba tylko dynia zostaje. Ona obojętnie co je to raz ok, raz nie. Nawet więc trudno wyłowić co może powodować taki stan. Jadła wczoraj tylko tę karmę sensitive. Rano normalnie się załatwiła a teraz rozwolnienie w takim flako-śluzie.
Mój pies długo miał rozwolnienia , wet. polecił ten preparat , przez jakiś czas podawałam i unormowało się http://sklep.mvet.pl/Na-trawienie/Suple ... dukt.2215/
Suplement zamówiłam. Nie chcę zapeszać, ale już od pierwszego dnia podawania karmy załatwianie jak dawno temu. Wątpiłam w tę karmę, bo skład ma taki sobie a zdziałała na razie cuda. Tyle pieniędzy poszło na pasty, antybiotyki, odrobaczanie, probiotyk a wystarczyła karma (wcześniej też miała dobrą karmę dla seniora). Na pierwszej stronie ktoś z was pisał o Intestinal i też chciałam spróbować, ale karma przyszła na sam koniec (lekarz miał Sensitive). Jest rewelacja. Zbita ładnie uformowana. Kleksy i inne posrywania znikły.
Nie napisałam jak się sprawa skończyła. Nic nie pomagało. Royal Canine sc21 natychmiast dał skutek. Ona chyba ma jakąś alergię pokarmową albo taka starość (15 lat) - leki przyjmuje tak jak przyjmowała więc to nie one. Był spokój do ostatnich dni lipca (od lutego), bo wtedy znowu coś się zaczęło, ale dorzucałam jej enzymy, poza tym panują potworne upały. Po paru dniach sprawa się unormowała. Zmieniliśmy jej karmę na Eukanuba jelitową, ale nie chciała jej za nic jeść (a chcieliśmy jej w końcu zmienić smak, poza tym chrupki są na pewno łatwiejsze do gryzienia niż z RC i wydaje mi się, że skład jest lepszy), ale po jakimś czasie jako tako je je i też jest spokój.
U mojego psa z problemami żołądkowo-jelitowymi i ZNT stosowałam Eukanubę Intensinal, bardzo dobra karma na te dolegliwości, ze względu na brak funduszy byłam zmuszona zejść w dół cenowo i kupiłam karmę tej samej firmy Eukanuba Daily Care Sensitive Digestion, przyjęła się ładnie, kupy unormowane, biegunek brak, chętnie jedzona.