dreszcze, drgawki, kichanie, wymioty

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

co mu jest

02 kwietnia 2012, 18:58

Dzień dobry,
Wczoraj długo biegaliśmy z moim psem po podwórku. Ja obudziłam się z bólem głowy a pies po przebudzeniu zwymiotował sokami. Ma dreszcze. Nie chciał nic jeść, później zjadł gotowanego kurczaka. Dostał kawałek polopiryny ( ja wiem,że nie daje się jej psom ale niestety podano mu). Śpi na poduszce pod kocem, ciągle ma dreszcze. Obudził się i zrobił minę jak do wymiotów. Wyniosłam go szybko na dwór ale nie wymiotował. Wrócił z powrotem pod koc. Nie wiem czy czegoś nie zeżarł choć nikt nie widział żeby coś jadł bo rzadko biega sam po podwórku. Co mu podać, iść od razu do weterynarza czy poczekać do jutra? ;/
SleepingSun

02 kwietnia 2012, 19:38

od razu. jeśli masz podejrzenie że pies coś zjadł co mogło mu zaszkodzić to natychmiast podajesz mu węgiel leczniczy! Teraz to po ptakach, tylko weterynarz może pomóc, z tym węglem to tak na przyszłość.
Gość

03 kwietnia 2012, 20:16

bebeszjoza ;/ dostał zastrzyki, antybiotyki ale nic mu lepiej ;/
ania05

03 kwietnia 2012, 20:23

Ale nie oczekuj że po jednym podaniu czy dwóch razach antybiotyku od razu będzie poprawa .
Gość

03 kwietnia 2012, 20:39

To mnie paradoksalnie teraz pocieszyłaś ;( Bo mój poprzedni pies jak chorował na bebeszjozę to już pod wieczór mu było lepiej a na drugi dzień już było tak jakby w ogóle nie był chory. A choroba wykryta dokładnie w tym samym momencie co u tego. Z tą różnicą,że tam znaleźliśmy kleszcza a u tego to żeby nie badanie krwi to by nie było wiadomo bo po kleszczu ani śladu a codziennie go czeszę i sprawdzam skórę. Najgorsze jest to,że on miał dużo pić a nic nie pije. Ja mu na siłę co 15 minut wlewam małą łyżeczkę
SleepingSun

03 kwietnia 2012, 21:27

a może normalnie jeść? jak tak to wrzuć do gara podudzie z kurczaka bez skóry, 3 marchewki ugotuj i spróbuj mu dać ten 'rosół'. U nas się sprawdza a muszę tak sukę płukać 4 razy w tygodniu.
ania05

03 kwietnia 2012, 21:45

No ale to nie jest ten sam pies a tym samym ten sam organizm ...nie każdemu przechodzi po jednej dawce ,może ma słabszy organizm ,ale trzeba być dobrej myśli :)Nic innego chyba nie pozostało .Nie wygodniej będzie ci go poić strzykawką ?Oczywiście bez igły bo i takie cuda widziałam :)
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

11 kwietnia 2012, 13:37

byliście z psem u lekarza ? Jeśli tak co powiedział?
ODPOWIEDZ
  • Informacje