Dzieńdobry!
Bardzo proszę o pomoc, nie wiem co począć. Od kilku tygodni mój psiak chodzi z jakąś gulą między palcami przednich łap. Najpierw miał taką na prawej łapie, ale ta po dłuższym czasie chyba się zasuszyła, nie wiem. Teraz ma nową, taką samą na drugiej łapie. Ciągle ją próbuje przegryźć, wygryza kawałek i krwawi, jednak nie znika, jeśli zniknie (zmniejszy się) - to za kilka dni pojawia się znowu.
Polewam mu to wodą utlenioną, smarowałem Rivanolem, ale żadnych efektów. Próbowałem nawet wycisnąć, leci tylko krew, żadnej ropy - nic innego. Rana zatem jest czysta.
Załączam zdjęcie.
Spróbuję wypalić Lapisem, ale nie wiem, nie wiem już.
Bardzo proszę o pomoc!
Z góry bardzo dziękuję!
Pozdrawiam,
Maurycy.
Dziwna gulka między palcami.
pies albo coś wbił w łapę a jeśli bąble wędrują między wszystkimi łapami wiąże się to z alergią kontaktową.
Dzieńdobry.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Bardzo możliwe, że jest to jakieś skaleczenie - często jestem z psem w lesie, a ścioła jest w tym roku bardzo sucha.
Co Pan zatem proponuje? Mam mu to tylko dezynfekować, czy są jakieś środki na zasuszenie tego?
Dziękuję!
Pozdrawiam.
Maurycy.
Bardzo dziękuję za odpowiedź. Bardzo możliwe, że jest to jakieś skaleczenie - często jestem z psem w lesie, a ścioła jest w tym roku bardzo sucha.
Co Pan zatem proponuje? Mam mu to tylko dezynfekować, czy są jakieś środki na zasuszenie tego?
Dziękuję!
Pozdrawiam.
Maurycy.
proszę sprawdzić czy zmiany występują też na innych łapach jeśli nie udać się proszę do lekarza celem inspekcji i oczyszczenia przetoki.
Miałam brodacz monachijskiego i miał podobny problem. Po spacerach na trawniku gdzie były suche kłosy trawy (chyba perz) po wbiciu się takiego, nie sposób go wyjąć, ma zadziory w odwrotną stronę (jak rekin zęby).
Jeśli była przetoka, źdżbło można wyjąć drugą stroną. Oprócz tego strzykawką (bez igły) przemywałam przetokę, niestety nie pamiętam co zalecił lekarz.
Jeśli była przetoka, źdżbło można wyjąć drugą stroną. Oprócz tego strzykawką (bez igły) przemywałam przetokę, niestety nie pamiętam co zalecił lekarz.