dziwna rana
witam parę dni temu na tylnej nodze u dołu zauważyłem mała rankę u mojego owczarka wyglądało na przetarcie dziś to miejsce jest spuchnięte rankę nadal widać czy iść do weterynarza
Dobrze by było bo sam nie wiesz skąd rana ,od kiedy i co się stało .Do tego jeśli jest opuchlizna -trzeba to wyjaśnić .
mam podwórko wiec biega nawet myślałem ze możne go coś ugryzło tyle tego robactwa teraz
Jesli masz jakiś problem z pójściem do lekarza to przemyj ranę -wodą z mydłem lub wodą utlenioną ,zawiń czystym bandażem ,zobaczysz jutro co sie będzie działo .Być może rzeczywiście cos go ugryzło .
właśnie przemyłem woda utleniona nie jest zaognione raczej przyschnięte ale miejsce opuchnięte
Jeśli masz jakiś bandaż i gazę albo czystą małą sciereczkę to możesz zrobić zimny okład ,zawiń bandażem i pilnuj żeby nie zjadł tegoż .
Jesli jutro dalej będzie obrzęk to chyba nie ma co zwlekac z wizytą u weta ,wieczorem tez mozesz przemyc ranę .
dasz ray wkleić zdjęcie tej rany
ile zwierzę ma lat?
-
- Informacje
-