Dziwny kaszel u Labradorka
-
Witajcie Mam 9-cio tygodniowa suczke labradorka.Niepokoi mnie jej dziwny kaszel.Zaczal sie on od warkniecia a potem szczekniecia.Najbardziej daje sie we znaki w nocy i po przebudzeniu.Pani weterynarz stwierdzila po osluchniu ze nie slyszy zadnego zapalenia.Czy wie ktos moze czym spowodowany moze byc ten kaszel i jak ulzyc mojemu psiakowi??? Dziekuje za pomoc :)
jeśli okład oddechowy ( gardło , krtań - przede wszyskim są ok) to bardzo pilnie skontroluj serce. Prezy sercu zwierzę pokasłuje w nocy.
-
Dziekuje za odpowiedzi :) Moj psiaczek byl wlasnie u Doktorka i dostal antybiotyk Synolux w zastrzyku i od jutra mam podawac w tabletkach.Mam nadz ze zadziala i nie bedzie to nic zwiazane z serduszkiem.Bessi dostala tez paste na odrobaczenie Panacur i szczerze mowiac nie wiem jak sie do tego zabrac, gdyz na ulotce mam napisane inaczej i na naklejce na opakowaniu inaczej. Wiec jesli z tym jeszcze moglby mi ktos pomoc to bylabym bardzo wdzieczna. Dodam ze mieszkamy w Anglii
-
to co zdiagnozował wet jeśli dal antybiotyk?
-
Przeziebila sie ale powiedzial tez ze moze miec kaszel od robaczkow lub od jakiegos wirusa bo miala plamki na jezyczku. Chyba antybiotyk zaczal dzialac bo nie kaszle juz tak czesto i dzis rano jej sie cos oderwalo bo wyplula taka szarawa jak by flegme.Na sobote mamy wizyte kontrolna ale jesli nie bedzie poprawy mamy sie zglosic o kazdej porze dnia i nocy bo to klinika calodobowa.Zobaczymy jeszcze jak bedzie po tabletkach dzis.Pozdrawiam