Dziwny przypadek -na głowie psa pojawia się jajo

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

kranik

17 czerwca 2017, 19:36

Witam . Pytanie do doktora Jarka . Dziś mój pies spał sobie spokojnie i nagle wstał ,podbiegł do mnie ,usiadł .Zaczął popiskiwać i tak dziwnie mlaskać . Pogłaskałam go po głowie i między uszami bardziej przy lewym uchu (w tym miękkim miejscu) pojawiło mu się takie jajo . Jak przyłożyłam dłoń to wyczułam pulsowanie .Po minucie zniknęło i teraz jest spokój . Czy może mi Pan podpowiedzieć co to mogło być ? Jestem umówiona na jutro do gabinetu ,ale nie wytrzymam z nerwów .
Moje przypuszczenia są następujące
1.W środę uderzył głową o ławę .Leżał głową pod ławą i nagle się zerwał bo zadzwonił dzwonek do drzwi ,Uderzył się chyba mocno bo aż ława podskoczyła . Nie wiem tylko czy ewentualnie skutek tego uderzenia mogą dawać taki efekt.
2, Ostatnio brał zastrzyki . Miał okropnego hot spota .Steryd plus antybiotyk I żel do przemywania .Dwa zastrzyki podawał mu mąż i przy ostatnim bardzo skomlał . To było we wtorek .Czy to może być skutek tego zastrzyku ,że może źle podany ?? .
Będę wdzięczna za odpowiedź i może jakieś słowo otuchy .
Pies zachowuje się normalnie .Je ,pije, bawi się jak zawsze . To był tylko jeden dziwny objaw .
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

10 lipca 2017, 10:03

co prawda upłynęło duża czasu ( byłem na urlopie) , ale możliwe jest coś takiego po stłuczeniu głowy. Po zastrzyku raczej nie . A jak się skończyło ? Co to było?
kranik

21 lipca 2017, 10:21

Witam Panie doktorze . Na szczęście już sie nie powtórzyło . Panie doktor stwierdziła ,że to musiało być następstwem tego uderzenia. Dziękuję za odpowiedź . Pozdrawiam
ODPOWIEDZ
  • Informacje