Witam. Wczoraj u mojej 5-msc suni Owczarka Niemieckiego, zauważyłem guz. Znajduje się on na brzuchu.
Dotchłem go i mój piesek nie zareagował, czyli go to nie boli. Czy to jest guz nowotworowu, czy moze przepuklina? I czy mój pies jest juz skazany na śmierc? W tygodniu bede wybierał się do weterynarza, zamieszczam rowniez zdjęcia: (przepraszam za jakosc, ale Sunia się kręciła)- postaram się dodac wyrazniejsze.
ZDJĘCIA!:
http://pokazywarka.pl/a8dyy8/
guz- Owczarek niemiecki
-
spokojnie, może ją coś użarło po prostu. Nie ma tam kleszcza? Poczekaj 2, 3 dni może się samo wchłonie.
- owczarek_daisy
wydaje mi się, ze to nie jest zasługa kleszcza ani innego pasozyta. Spróbuje potem zamiescic bardziej wyrazne zdjęcie i czekam na opinie innych uzytkowników.
- owczarek_daisy
- owczarek_daisy
więc domyslam się, ze bedzie to nowotworowe? Jakie skutki mogą być, czy pies skazany jest na śmierc? Ma zaledwie 5miesięcy..
-
jak już napisałam nie przesadzaj. To może być narośl, nowotwór to ostanie o czym bym myślała. Niech obejrzy to lekarz, jeśli będzie trzeba to pobierze wycinek do badania histopatologicznego. To może być też przepuklina, więc jak najszybciej do weterynarza.
-
nic niebezpiecznego, taki guzek do wycięcia. Natomiast jeżeli to jest gdzieś w okolicy pępka, albo pachwin to trzeba obawiać się przepukliny.
Nie mam pojęcia na co czekasz .....zamiast iśc z psem do weta ?Cokolwiek to jest trzeba to pokazac lekarzowi i nie myśl od razu o nowotworze ,może to być 1000 innych rzeczy .
no niestety zdjęcia nie dają zbyt wielkiej odpowiedzi musi to ktoś obejrzeć dotkąć , bez tego ani rusz.
- owczarek_daisy
Guz jest miękki i piesek nie raguje, gdy dotykam guz.
Idz do weta,bo nawet jesli to nowotwor z racji tego ze piesek jest mlody ,da radę wyleczyć