Witam. mój pies 3-letnia Huski, od urodzenia była chuda, ale w ostatnim miesiącu przeraxliwie schudła.Ma apetyt , odżywiana jest suchą karmą i karmą mięsną z puszek . Jest aktywna choć ostatnio mniej na długich spacerach. lekarz wczoraj pobrał krew i wyniki sa tragiczne. Już w laboratorium postawiono dgn z ! HEMOLIZA. jakie szanse ma mój pies bo mam wrażenie,że nasz lekarz za bardzo nie wie co nam powiedzieć. Leczenie jest napewno drogie ale czy jest sens podawać leki bez transfuzji i dializy bo tego dla zwierząt nie ma.
sylwiasochacka@poczta.onet.pl
hemoliza
myśmy chyba rozmawiali przez telefo. Hemoliza nie jest horobą jest terminem określającym znisczenie - rozpad krwinek czerwonych. A lekarz musi ustalic przyczyne hemolizy, choć czesto jest ona bardzo prozaiczna ( źle pobrana , przechowywana, przewożona, wirowana krew). Najlepiej takie badanie jeszcze raz powtórzyć.
-
- Kontakt:
"Gościu" mam dla Ciebie dobrą wiadomość, choć myślę, że Pan Jarek już Ci o tym powiedział - transfuzje krwi wykonuje się w Polsce
nie wiem skąd jesteś ale w Warszawie jest Weterynaryjny Bank Krwi im. Milusia (mam nadzieję, że mogę tu o tym napisać), ma też "filię" w Olsztynie, pewnie są też inne lecznice, o których ja nie wiem a które posiadają psią krew. Jeśli w Twojej okolicy ich nie ma, po krew można pojechać samemu lub może być przesłana pociągiem - przesyłką kurierską.
Na pewno nie zmienia to faktu, że należy postawić trafną diagnozę ale do czasu jej postawienia można się już poratować podaniem psu krwi.
Pozdrawiam.
nie wiem skąd jesteś ale w Warszawie jest Weterynaryjny Bank Krwi im. Milusia (mam nadzieję, że mogę tu o tym napisać), ma też "filię" w Olsztynie, pewnie są też inne lecznice, o których ja nie wiem a które posiadają psią krew. Jeśli w Twojej okolicy ich nie ma, po krew można pojechać samemu lub może być przesłana pociągiem - przesyłką kurierską.
Na pewno nie zmienia to faktu, że należy postawić trafną diagnozę ale do czasu jej postawienia można się już poratować podaniem psu krwi.
Pozdrawiam.
-
- Informacje
-