Karma dla seniorki
-
napisz jeszcze w jakim przedziale cenowym ta karma powinna być:)
Bardzo dobrym sposobem jest namaczanie suchej karmy ,większość suchych karm ładnie się daje namoczyć.Trzeba tylko pamietać ,żeby nie zalewać gorącą wodą ,tylko letnią(ciepłą)wtedy składniki karmy zachowają wszystkie swoje włascicwości.psinka1 pisze:Prosze o podpowiedz dotyczaca wyboru karmy dla malego kundelka -11 letniego.Sunia nie ma problemow z waga ,ale ma problem z gryzieniem twardych ,duzych kulek karmy.
No właśnie nie wiemy jak cenowo ma wyglądać zakup?
Wypróbuj tę karmę,jest w małych opakowaniach,ma mniejsze granulki od Bento i wersja Adult będzie także odpowiednia dla Twojej psinki. http://www.krakvet.pl/regal-adult-bites ... 17167.html
Witam,
moja mama ma starszego kundelka 15-letniego i jak to się zdaża w tym wieku, wypadają mu zęby. Jemu podaje karmę (suchy pokarm) dla szczeniąt - jest bogata w witaminy, miękka i w drobnych kawałkach. Dodatkowo kupuje w sklepie mięsnym gotowy pokarm z podrobów (wygląda jak duże salami). Bardzo to smakuje starszemu pieskowi.
Pozdrawiam,
Daniel
xxxxxxxxxxxxxxxxxx
moja mama ma starszego kundelka 15-letniego i jak to się zdaża w tym wieku, wypadają mu zęby. Jemu podaje karmę (suchy pokarm) dla szczeniąt - jest bogata w witaminy, miękka i w drobnych kawałkach. Dodatkowo kupuje w sklepie mięsnym gotowy pokarm z podrobów (wygląda jak duże salami). Bardzo to smakuje starszemu pieskowi.
Pozdrawiam,
Daniel
xxxxxxxxxxxxxxxxxx
-
karma bogatobiałkowa dla psa w podeszłym wieku. Gratuluję pomysłu. ;/
Sleeping - nie ma co "gratulować", a trzeba wyjaśnić, że pies senior potrzebuje karmy w wersji 'senior' - czyli odpowiedniej do swojego wieku. Całkiem inne potrzeby ma szczenię, a inne staruszek. Właśnie dla starszych psów karmy mają mniejszą zawartość białka i tłuszczy oraz inny zestaw suplementów.
Przykładowo - suche karmy dla szczeniąt zawierają około 18 - 20% tłuszczy i ok. 28 - 32 % białek
a dla seniorów - tłuszczy 10 - 14%, białek 20-26%.
Danielw - karmą dla szczeniaka możesz bardzo starszemu psu zaszkodzić; piszę to jako opiekunka 17-letniej Dudki.
Poszukaj wśród karm typu senior => http://www.krakvet.pl/karmy-suche-zdrow ... 2_205.html , znajdziesz też karmy mokre dla starszej psiny.
Przykładowo - suche karmy dla szczeniąt zawierają około 18 - 20% tłuszczy i ok. 28 - 32 % białek
a dla seniorów - tłuszczy 10 - 14%, białek 20-26%.
Danielw - karmą dla szczeniaka możesz bardzo starszemu psu zaszkodzić; piszę to jako opiekunka 17-letniej Dudki.
Poszukaj wśród karm typu senior => http://www.krakvet.pl/karmy-suche-zdrow ... 2_205.html , znajdziesz też karmy mokre dla starszej psiny.
-
akurat temu panu trzeba gratulować inteligencji na każdym kroku, ponieważ z całą swoją niewiedzą udziela porad właścicielom psów:))
Hmmm, no to namieszaliście mi w głowie z tym białkiem...
Przeczytałam gdzieś (na stronie producenta Orijena bodajże), że starszym psom nie szkodzi dieta wysokobiałkowa. Tutaj czytam zupełnie coś innego.
Panie Robercie i Panie Jarku - jak to z tym białkiem u seniorów w końcu jest???
Przeczytałam gdzieś (na stronie producenta Orijena bodajże), że starszym psom nie szkodzi dieta wysokobiałkowa. Tutaj czytam zupełnie coś innego.
Panie Robercie i Panie Jarku - jak to z tym białkiem u seniorów w końcu jest???
-
tutaj chyba dość istotne jest o jaką ilość chodzi. Bo białka są niezbędne do wszyskiego, natomiast jak jest ich za dużo to mogą nadmiernie obciążać nerki, a wiadomo że te organy dość często wysiadają u psów i kotów
-
- Informacje
-