Witam
Czy mozna wykastrowac 14 miesiecznego psa rasy Labrador?
Kastracja
tak
Dziekuje za odp
Czy po kastracji pies napewno zmieni swoje zachowanie(dominacja,ucieczki za suczkami)?
Czy po kastracji pies napewno zmieni swoje zachowanie(dominacja,ucieczki za suczkami)?
a jakie badania powinny byc przeprowadzone przed kastracją u psa 9 letniego , który dodatkowo ma zespół końskiego ogona ?
Patrilla, nikt nie da gwarancji, że kastracja zmieni zachowanie psa. Zachowanie może się zmienić, ale nie musi, szczególnie jeśli pies ma już ugruntowaną pozycję. Również jeśli pies jest już starszy (ma kilka lat) jego zachowanie wcale nie musi ulec zmianie.
Mój pies miał niecałe 3 lata jak był kastrowany i nadal jest bardzo agresywny wobec innych psów. Jego dominacja objawia się tylko wobec zwierząt, nie domowników, a to tylko dzięki intensywnemu szkoleniu.
Mój pies miał niecałe 3 lata jak był kastrowany i nadal jest bardzo agresywny wobec innych psów. Jego dominacja objawia się tylko wobec zwierząt, nie domowników, a to tylko dzięki intensywnemu szkoleniu.
a może to Twój jest wyjątkiem nie piszę, że jest remedium na wszystko, ale sporej grupie psów które znam a są to w dużej mierze teriery typu bull, które maja wyjątkowe problemy z agresją - samce, a są świetnie prowadzone kastracja pomaga nigdzie nie pisałam ze pomaga zawsze, ale przy takich zachowaniach zalecamy - szkolenie i konsekwentne ustalenie zasad w domu oraz kastrację
ja mojego psa napewno nie wykastruje. nie mam z nim problemów, nawet nie ucieka. ale jestem za kastrowaniem i sterylizowaniem bezdomnych zwierząt. kastrując swojego psa bałabym się powikłań po kastracji bo jestem wstanie zrozumieć śmierć ze starości ale nie przez te okropne choroby.
ale dzieki sterylizacji unikasz chorób "okropnych właśnie" nie znam ostatnio przypadku suczki która umarła ze starości ...
ale jeśli radzisz sobie ze swoim psem do kastracji nikt Cie nie zmusi, ja jednak nie znosze jak obce psy włażą na moja sukę, a właściciele beztrosko mówią "że on sie bawi" ...
ale jeśli radzisz sobie ze swoim psem do kastracji nikt Cie nie zmusi, ja jednak nie znosze jak obce psy włażą na moja sukę, a właściciele beztrosko mówią "że on sie bawi" ...
że on się bawi? no to bezczelność. ja mam psa ale gdybym miała sunię to bym ją wysterylizowała. gdyby uciekła i wróciła w ciąży to by było niemiłe bo tyle jest psów w schroniskach. mój Ozzy jakoś się suczkami nie interesuje.
Mój Bisci też się nie interesował suczkami przed kastracją. Zdecydowałam sie jednak na kastrację, bo zawsze może się tak zdarzyć że ten jeden raz ucieknie i może zapłodni jakąś suke. Chciałam uniknąć niepożądanego miotu. Hodowlą niech się zajmują ludzie, którzy się na tym znają i wiedzą co robią.
Poza tym kastrując psa wiem, że w późniejszym wieku uniknie chorób związanych z narządami płciowymi.
W zeszłym tygodniu 7-letni pies mojego kolegi musiał iść pod nóż bo stwierdzono u niego raka prostaty. I tak dobrze, że nie było już za późno.
Poza tym kastrując psa wiem, że w późniejszym wieku uniknie chorób związanych z narządami płciowymi.
W zeszłym tygodniu 7-letni pies mojego kolegi musiał iść pod nóż bo stwierdzono u niego raka prostaty. I tak dobrze, że nie było już za późno.
Algo masz rację
co do samców spokojnie można nauczyć psa (nie każdego ale sporo) nawet w cieczce by sie suka nie interesowała (gorzej w dni płodne )
Oj ludzie sa słodzcy... a ja uchodzę za jakąś dziwną wręcz zboczoną ... polecając kastracje i sterylizację ...
co do samców spokojnie można nauczyć psa (nie każdego ale sporo) nawet w cieczce by sie suka nie interesowała (gorzej w dni płodne )
Oj ludzie sa słodzcy... a ja uchodzę za jakąś dziwną wręcz zboczoną ... polecając kastracje i sterylizację ...
-
- Informacje
-