Witam
To mój pierwszy post na forum i mam nadzieję że częściej będę tu zaglądać jeśli mnie przyjmiecie.
Od 2 tygodni mam szczeniaczka wyżła krótkowłosego niemieckiego. Piesek ma teraz 10 tygodni.
W 6 tygodniu był odrobaczony, w 7 tyg. zaszczepiony 1-szy raz.
Od kiedy go przywieźliśmy do domu jego kupki były luźne i było ich bardzo dużo dziennie - 8-10 sztuk. Często z krwią i śluzem (przepraszam za opis).
Weterynarz kazał przejść na suchy pokarm (piesek jadł ludzkie jedzenie). Od 2 tygodni jest na Royalu Maxidogs, dawkowanie ścicle z przepisem.
Kolejne odrobaczenie w 9 tygodniu i szczepienie 2-gi raz.
Puszczany jest tylko w ogrodzie, nie ma kontaktu z innymi psami i kupki nadal pojawiają się krwawe.
Jest ich mniej - ok 4 dziennie, w miarę kształtnych ale czasem pojawia się w nich krew.
Po kolejnej wizycie wet. kazała dawać psu 1/4 tabl Nospa dziennie (dostaje od 3 dni) i dalej to samo......
Co mam zrobić? Myślę że to mogą być objawy jakiejś oważnej choroby, chcę ratować mojego psiunia!!!
dodam że szczeniak ma bardzo dobry humor, jest wesoły, pełen energii , nie sprawia wrażenia chorego (to mój 3 w życiu wyżeł więc nie jestem całkowitym laikiem).
Często się drapie i gryzie, pcheł nie ma.
pozdrawiam
Daga
Krew w kale u szczeniaka-proszę o pomoc
1.wykonaj badanie kału,
2. poobserwuj co zjada na ogrodzie
3. przyglądnij się dokładnie kupom ( kolor - konsystencja)
2. poobserwuj co zjada na ogrodzie
3. przyglądnij się dokładnie kupom ( kolor - konsystencja)
MAM PODOBNY DO TWOJEGO PROBLEM , JESTEM WŁASCICIELKA BULDOŻKA FANCUSKIKEGO MÓJ PSIUNIO NIE WYCHODZI JESZCZE NA DWÓR MIMO TO W KUPIE POJAWIŁA SIE KREW I ŚLUZ ZMIENIŁAM WETA (W MOICH POSTACH PRZECZAYTASZ OBJAWY) PANI DOKTOR DAWAŁA MU PRZEZ 6 DNI ZASTRZYKI I TAKI BIAŁY PROSZEK DO ROZPUSZCZANIA TROCHE SIE POPRAWIŁO ALE OD WCZORAJ WRÓCIŁY OBJAWY NA DODATEK PIES STRASZNIE SCHUDŁ I NIE JE TYLKO PIJE WODE JEST TROCHE SPOKOJNIENSZY (NORMALNIE PEŁNO GO WSZĘDZIE) NE WIEM CO MU JEST DOSTAWAŁ ZWSZE DO JEDZENIA KURCZAAKA Z RYŻEM ALBO MIESKO MIELONE Z RYZEM TERAZ NAWET SWOJICH PRZYSMAKÓW NIE RUSZA WCZORAJ JEDYNIE ZJADŁ Z APETYTEM BIAŁEGO SERKA TROCHE ODDAŁAM KAŁ DO ANALIZY CZEKAM NA WYNIKI
DAJ ZNAC JAK TWJ IES PO BADANIACH
JA TERAZ JUŻ MAM ODPOWIEDZ TO CYSTOISOSPORA CZEKAM NA LECZENIE JA NIE MAM POJECIA CO TO
DAJ ZNAC JAK TWJ IES PO BADANIACH
JA TERAZ JUŻ MAM ODPOWIEDZ TO CYSTOISOSPORA CZEKAM NA LECZENIE JA NIE MAM POJECIA CO TO
-
Cześć!
Jeśli chcesz dobrze opiekować się swoim podopiecznym czworonogiem, musisz regularnie odwiedzać gabinet weterynaryjny. Również jest to dobre rozwiązanie po wszelkich zabiegach i operacjach - weterynarz będzie nie tylko wsparciem, ale i pomoże Ci dobrze opiekować się zwierzęciem. Ta zasada sprawdzi się również wtedy, gdy zauważasz niepokojące objawy i zachowanie u Twojego podopiecznego.
Jednak taka wizyta może wiązać się ze stresem u zwierzaka. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak zredukować ten stres koniecznie poznaj techniki. Znajdziesz je u nas na blogu!
https://www.krakvet.pl/artykuly/pupil-u ... w-i-kotow/
KrakVet.pl
Jeśli chcesz dobrze opiekować się swoim podopiecznym czworonogiem, musisz regularnie odwiedzać gabinet weterynaryjny. Również jest to dobre rozwiązanie po wszelkich zabiegach i operacjach - weterynarz będzie nie tylko wsparciem, ale i pomoże Ci dobrze opiekować się zwierzęciem. Ta zasada sprawdzi się również wtedy, gdy zauważasz niepokojące objawy i zachowanie u Twojego podopiecznego.
Jednak taka wizyta może wiązać się ze stresem u zwierzaka. Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak zredukować ten stres koniecznie poznaj techniki. Znajdziesz je u nas na blogu!
https://www.krakvet.pl/artykuly/pupil-u ... w-i-kotow/
KrakVet.pl