Mocznica pomocy

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

solll07

27 sierpnia 2018, 16:20

Mam 17 letnia suczke. Chore serduszko dostaje zamiennik Vetmedin. Ok 3 tyg temu dostawala antybiotyk na zapalenie pęcherza. Tydzień temu nagle bardzo oslabla i przestała jeść. Karminy ja do teraz strzykawka. U weta badania i usg. Wyszło ropomacicze. Następnego dnia operacja to był czwartek. Wieczorem już próbowała wstać. Chwiala się i była słaba cały czas. Dzisiaj było gorzej. Jak wstanie Od razu się przewraca. Zaraz jechaliśmy do weta. Krew praktycznie nie chciała lecieć. Udalo mu się kilka kropelek i zaraz do badania. Mocznik ponad 300. Do tego wet mówił że z pyszczka czuje mocz. Powiedział że nie ma szans i że lepiej uśpić. Moje pytanie czy naprawdę nie ma szans na ratunek? Już myśleliśmy że jest wszystko dobrze. Operacja się udała.rana bardzo ładnie zagojona.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

28 sierpnia 2018, 10:32

niestety będzie ciężko wyprowadzić psa. Można spróbować jeszcze powalczyć ze 2-3 dni zobaczycie czy organizm wykrzesze tyle energii aby sie jeszcze pozbierać.
ODPOWIEDZ
  • Informacje