MOJ SZCZENIACZEK JEST CIEZKO CHORY - BLAGAM POMOCY!
Mam problem z moim szczeniaczkiem rasy Cavalier. Kupilam go 13.02(sroda),u wlasiciela byl szczepiony Novibac Puppy DP i odrobaczany 12.03, wykonany zostal rowniez test Parvo z wynikiem negatywnym. W niedziele zaczal pokaszliwac, a w poniedzialek juz przestal jesc. Nasza mloda Pani wet. kazala podawac mu antybiotyk Ceporex 0,2ml (piesek wazy 1,20 kg, ma 2 miesiace) Na drugi dzien stan pieska byl podobny. Chcielismy to skonsultowac z innym lek. wet. Ten jednak stwierdzil ze lek jest za mocny i zmienil go na Betomox (0,2 przez 3 dni). Piesek mial rowniez powiekszone migdalki i wezly chlonne. Na wieczor piesek juz nabral apetytu troszke, a kolejne dni byly tez dobre. Piesek bawil sie i mial apetyt. Caly czas meczyl go jednak ten straszny kaszel. Od przedwczorajszego wieczora piesek znow zaczal nam goraczkowac, cieknie mu z noska troche, dzis mial 40 stopni, nie ma apetytu, jest polprzytomny. Od wczoraj dostaje Synergal i odz dzis jeszcze syropek Rubital. Kaszel go dalej meczy, choc troche jakby zplycony. Nie wiem, moze piesek juz nie ma sily. Dostal dzis rano srodek przeciwgoraczkowy, ale teraz pod wieczor goraczka znow sie nasilila Prosze wiec o porade, jak mozna mu jeszcze pomoc. Dopiero miesiac temu pozegnalam mojego wieloletniego czworonoznego przyjaciela, nie chcialabym i stracic tej malej istotki.
Okazalo sie ze piesek jest strasznie zarobaczony (a ponoc byl odrobaczany 2razy), ma 9tygodni, wazy 1,20kg, a wyszly z niego 2 glisty po 15cm (( Piesek jest polprzytomny, dzis rano ledwo go odratowalismy kroplowkami i zastrzykami. Skomli gdy dotyka sie mu brzuszek. Jakie sa szanse dla niego??? Blagam o pomoc!!!!
nikt przez internet nie postawi diagnozy , bo nawet lekarze badający go chyba jej nie postawili skoro szukasz pomocy, ale wygląda to nieładnie. Pachnie troszkę nosówką lub kaszlem kenelowym . Powinnaś trafić do dobrego specjalisty, obie choroby są niebezpieczne a nosówka w szczególności.