Dla mnie wyniki nie sa tragiczne , na pewno wapń jest do uzupełnienia bo zdecydownie jest go za mało .Sunna pisze:http://fotozrzut.pl/zdjecia/4e054cf38a.jpg Da się odczytać te wyniki? Co o nich sądzisz?
Karma Brit jest dobrą karmą, dobrze zbilansowaną i pies ładnie ją trawi. Od czasu do czasu dostaje mięsko ugotowane z ryżem i marchewką, jako smakołyk
A z lekarzem będziemy się kontaktować za parę dni.
Przy alat niepokoi nas zawsze wzrost a nie niska wartość , więc jest ok .
AP i bilirubina jest podwyższona -uzupełnienie Usg jamy brzusznej .
Cholesterol (jest lekko podwyższony ) oceniany jest zawsze z gospodarką lipidową ,wtedy daje miarodajną oceną ,sam cholesterol to za malo .
Potas podwyższony ale profil nerkowy prawidłowy -poziom potasu zaburzaja leki np: niesterydowe p/zapalne ,na nadciśnienie,
dieta , ch. nerek ( tutaj narazie wykluczamy ) , ch serca ( chyba tez wykluczamy ?)
Reasumując , po uzupełnieniu wapnia powtórzyłabym badania -te wartości ktore byly nieprawidlowe + poziom cukru na czczo, który nie był zrobiony .
Badania , badaniami a co z łapą ? podjeliście z lekarzem jakieś decyzje czy zostawiacie tak jak jest ?
Co do Brita , skoro taki dobry to karm go , nie ma sprawy . Ja np: karmię odwrotnie : czyli podstawa to gotowane
z przewagą różnego rodzaju mięsa , warzyw i owoców a suche bobki dostaje raz od ruskiego świeta :)sa to bobki dla dorosłego psa a mam sunię seniorkę(11-13 lat ) po licznych operacjach na jamie brzusznej .