nie wiem o co chodzi bardzo prosze o pomoc
moja sunia jest 3 tygodnie po ciazy. ojciec zabral ja ostatnio na dzialke gdzie sobie pobiegala dosyc duzo. pod wieczor sara dostala drgawek zaczela sie trzasc nie mogla wstac na nogi. pojechalismy do weterynarza gdzie dostala silnego skurczu i szybkiego oddechu byla strasznie naprezona weterynarz uznal ze pies mogl cos zjesc powiedzial ze jest "nacpana" ale nie moga nigdzie nic zjesc ojciec mowil ze na dzialce pryskal trawe i krzaki wapnem co moim zdaniem nie moglo jej zaszkodzic. wrocilismy do domu i po jakiejs godzinie dostala 42 stopni goraczki i byla ledwo zywa za tem szybko do weterynarza. uratowal ja dal jej jakies leki i sie jej poprawilo w domu zaczela wymiotowac stracila przytomnosc na chwile ;/ obudzila sie i tak teraz lezy w bez ruchu widze ze jakies siniaki ma na brzuchu i jakies krwiaki na tylnych lapach nie wiem co robic gdzie sie udac ?? bardzo prosze o jaka kolwiek pomoc
-
gdzie się udać? Natychmiast do weterynarza... Badania krwi miała robione? Jaka była diagnoza takiego nagłego pogorszenia?
-
A nie uciekła na tej działce gdzieś? Nie miała wypadku? Nie została pobita, skopana?
nie nic jej sie takiego nie przytrafilo. juz jest lepiej weterynarz wie co robi podal jej nivalin na rozkurcz miesni. psiak juz utrzymuje sie troche na nogach. dzisiaj zrobilem badania krwi, zobaczymy co wyjdzie
-
Te siniaki i krwiaki....sugerują że cos ja spotkało...
coś tu nie gra w Twoim opiesie . Opisujesz początkowo ostre niedobory wapnia , nivalin to nie lek rozkurczowy. Zrób zdjęcie tego siniaka. To wszystko jest niespójne i nie pasuje do siebie.
jak tu sie dodaje zdjecia ?? no psaikowi juz lepiej ale dalej ma trudnosci z poruszaniem sie, z dnia na dzien widac poprawe. podobno ten nivalin ma pomoc wrocic do dawnej kondycji. co do tych siniakow psiak jest po ciazy i siniaki powstaly podobno od goraczki jaka miala
wlejanie zdjęć przejrzyj archiwum
-
- Informacje
-