Niedocukrzenie u psa
-
robiliście ponownie badania? nie możemy nic doradzić, jeżeli nie wiemy co powoduje taki a nie inny stan.
Wczoraj nasz weterynarz stwierdził zapalenie żołądka.Jak ucisnął mu żołądek piesek bardzo jęknął no i ma obronę mięśniową w okolicy żołądka. Dostał odpowiednik ludzkiego ranigastu w zastrzyku przeciwbólowy zastrzyk i czopek przeciw wymiotny. Dziś powtórka z zastrzyków. Póki co nie jest lepiej wymiotuje żółcią.
-
moim zdaniem nie zrobienie psu badań, biorąc pod uwagę niedawny stan jest nieodpowiedzialne.
Też tak myślę, usg u DOBREGO lekarza , morfologia i biochemia krwi no i mocz to podstawa.
dziś miał robione usg żadnych zmain nie wykazało.Trochę się nie zgodzę z oceną naszego weterynarza ponieważ podam przykład mam w domu jeszcze kota ma prawie 11 lat a przez jego pierwsze lata wszyscy rozkładali ręce kot ważył 2 kg( dorosły) i pół kota było było bez sierści z wielkimi krwistymi ranami.Miał różne badania i nikt nie potrafił określić co mu jest własciwie mówili ,że ten kot nie będzie żył no i właśnie ten weterynarz postawił mu prawidłową diagnożę-alergia pokarmowa i uogólniona. Dostał odpowiednie leki , odpowiednią karmę i teraz ma prawie 11 lat i dobrze się miewa a my możemy się cieszyć nadal jego obecnością. Może racja ,że powinien mieć piesek więcej badań zrobionych i jutro one zostaną przeprowadzone.
BADANIA JAK NAJSZERSZE. !!!!!!
-
a morfologia? jak te badania nie dadzą odpowiedzi, to trzeba szukać dalej.
Przepisz wynik usg może z tego co twierdzisz jest w normie doktor Jarek coś wyczyta...
Wyniki krwi nie dobre mocznik 144,861 Alt 104,293 amyl 26,90 piek od 3 dni nie je mało pije i dużo wymiotował terz już nie wymiotuje ale jest bardzo osłabiony brzuch już nie jest bolesny ani twardy dostał dziś poraz 3 zastrzyk przeciwzapalny zastrzyk z tanigastem i dwie kroplòwki z glugoza i płyn legera chybaa dobrze zapamiętałam chodzi o elektrolity
-
i ten mocznik tak szybko się pogorszył?
bardzo skromne te badania , morfologia? Ta amylaza bardzo dziwna . Gdzie robisz te badania?
Tak amyl odczytałam z wyniku, badania robie w gabinecie wetrynarza do ktorego chodze maja aparature do odczytywania moedolofologia nie byla robiona pies nadal wymiotuje nie wiem jak my pomoc codziennie jestesmy w lecznict a nic nie jest kwpiej
rozmawialiśmy dzisiaj telefonicznie pisz co wyszło na badaniach.
-
- Informacje
-