Mocz był pobierany teraz w poniedziałek, więc nie wiem czy kolejne męczenie psa koś zmieni, może spróbuje, chociaż nowy wet raczej twierdzi, że z moczem jest ok. Dzisiaj rano też zalane, co jest nowościa, bo dotychczas było to co 4 -7 dni, ale ponieważ pies chodzi w belly band-dzie a w środku ma ręcznik papierowy wiem, że tylko część tego to jest mocz. A reszta to nie wiem co ale mokre. I przezroczyste.
Po urosepcie tak, jesli dostanie 3xdziennie po 2. Mniejsza dawka nie działa.
Nietrzymanie moczu u samca
może to ustąpić po osiągnięciu dojrzałości płciowej, urosept też jest bezpieczny więc możesz podawać. Musisz ustalić co to są za inne płyny oprócz moczu.
Udało sie w końcu złapać to coś czym pies ciapał. Zbadaliśmy toto i oto wyniki:
BIL neg
UBG norm
ket neg
asc neg
glu norm
pro 30 mg/dl
ery 10 Ery/ul
ph 8
nit neg
leu 75
SG 1.000
plus nawałnica plemników w osadzie.
W tym samym dniu zbadaliśmy normalny mocz i oto wyniki:
Bil neg
ubg norm
ket neg
asc 20 mg/dl
glu norm
pro neg
ery neg
ph 5
nit neg
leu neg
SG 1.025
plus kolejna nawałnica plemników.
W poniedziałek wysłaliśmy nasienie na posiew - zobaczymy co wyjdzie. Jakieś pomysły?? Czy tylko mój pies jest erotomanem i ciapie co 8 dni hektolitrami pierwszej frakcji???
BIL neg
UBG norm
ket neg
asc neg
glu norm
pro 30 mg/dl
ery 10 Ery/ul
ph 8
nit neg
leu 75
SG 1.000
plus nawałnica plemników w osadzie.
W tym samym dniu zbadaliśmy normalny mocz i oto wyniki:
Bil neg
ubg norm
ket neg
asc 20 mg/dl
glu norm
pro neg
ery neg
ph 5
nit neg
leu neg
SG 1.025
plus kolejna nawałnica plemników.
W poniedziałek wysłaliśmy nasienie na posiew - zobaczymy co wyjdzie. Jakieś pomysły?? Czy tylko mój pies jest erotomanem i ciapie co 8 dni hektolitrami pierwszej frakcji???
a możesz mu zrobić badanie badanie moczu pod mikroskopem nie z urządzenia , bi niewiele to mówi.
Może jeszcze komuś się to przyda, więc w ramach aktualizacji napiszę. Pies od kilku miesięcy nie ma już problemu z nietrzymaniem moczu. Pomogły badania na alergię pokarmową zrobione w Warszawie biorezonansem i stosowanie się do wyników - zupełnie nie korelujące z wynikami testów alergicznych wykonanych przez Idexx. Czyli nietrzymanie moczu było jakoś związane z alergią pokarmową.
-
- Informacje
-