Mamy kontrolę na początku marca poproszę o usg i zrobimy badanie moczu.
Piesek do tej pory nie przypomina chorego, dalej podaję kroplówki tak co 2-3 dni sama w domu, z leków dalej Biopron 9 i Pronefra, są jednak takie dni, żę piesek jest trochę bardziej ospały a nieraz energia go rozpiera, jeżeli chodzi o apetyt to je dwa razy dziennie, 2 razy w tygodniu ma takie napady głodu że ciągle w kuchni stoi i wymusza nawet dostał ksywę "terrorysta".
Panie Jarku mam pytanie czy ten wzrost kreatyniny z 2,4 do 2,9 może być spowodowany złą dietą, czy wzrost świadczy o pogłębiającym uszkodzeniu nerek? I czy można w jakiś sposób zbić poziom kreatyniny?
Jeszcze jedno pytanie odnośnie diety czy ktoś potrafi mi pomóc czy to co daję dla pieska jest odpowiednie i co ewentualnie mogłabym mu jeszcze podawać?
Tak jak pisałam pies dostaje ryż z marchewką do tego mokrą karmę Renal zalaną rosołkiem i do tego dla oszukania kawałeczki mięsa (wołowina indyk, kaczka na zmianę) czasami dostanie pieczywo chleb z masłem. Kilka razy po zjedzeniu posiłku zdarzyło się że pies zwymiotował nie jest to często może raz na dwa tygodnie, czym mogą być wywołane wymioty?
NIEWYDOLNOŚĆ NEREK, CYSTA NA NERCE
zdecydowanie kontynuuj to leczenie. Wzrost parametrów a zwłaszcza kreatyniny świadczyć może o postępującym procesie uszkodzenia nerki. Dieta o której piszesz jest jak najbardziej wskazana poza tymi dodatkami miesnymi. Cyklicznie badaj krew I pozostan w stałym kontakcie z lekarzem prowadzącym.
-
- Informacje
-