NIEWYDOLNOŚĆ NEREK, CYSTA NA NERCE

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

agusiaa_31

23 lutego 2016, 09:48

Mamy kontrolę na początku marca poproszę o usg i zrobimy badanie moczu.
Piesek do tej pory nie przypomina chorego, dalej podaję kroplówki tak co 2-3 dni sama w domu, z leków dalej Biopron 9 i Pronefra, są jednak takie dni, żę piesek jest trochę bardziej ospały a nieraz energia go rozpiera, jeżeli chodzi o apetyt to je dwa razy dziennie, 2 razy w tygodniu ma takie napady głodu że ciągle w kuchni stoi i wymusza nawet dostał ksywę "terrorysta".
Panie Jarku mam pytanie czy ten wzrost kreatyniny z 2,4 do 2,9 może być spowodowany złą dietą, czy wzrost świadczy o pogłębiającym uszkodzeniu nerek? I czy można w jakiś sposób zbić poziom kreatyniny?

Jeszcze jedno pytanie odnośnie diety czy ktoś potrafi mi pomóc czy to co daję dla pieska jest odpowiednie i co ewentualnie mogłabym mu jeszcze podawać?

Tak jak pisałam pies dostaje ryż z marchewką do tego mokrą karmę Renal zalaną rosołkiem i do tego dla oszukania kawałeczki mięsa (wołowina indyk, kaczka na zmianę) czasami dostanie pieczywo chleb z masłem. Kilka razy po zjedzeniu posiłku zdarzyło się że pies zwymiotował nie jest to często może raz na dwa tygodnie, czym mogą być wywołane wymioty?
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

29 lutego 2016, 10:29

zdecydowanie kontynuuj to leczenie. Wzrost parametrów a zwłaszcza kreatyniny świadczyć może o postępującym procesie uszkodzenia nerki. Dieta o której piszesz jest jak najbardziej wskazana poza tymi dodatkami miesnymi. Cyklicznie badaj krew I pozostan w stałym kontakcie z lekarzem prowadzącym.
ODPOWIEDZ
  • Informacje