Gość pisze:Nie musisz przestrzegać . Odpowiedzialny i świadomy właściciel psa od razu robi komplet badań , gdy z psem dzieje się coś niepokojącego . Jeżeli jeden weterynarz nie pomoże , to idzie się do drugiego , trzeciego...... aż się natrafi na tego właściwego .Mój pies ma ponad 3 lata i mimo , że wszytko jest ok , co roku robię komplet badań kontrolnych z krwi i moczu ( i też to jest mój pierwszy pies )
Byłam z pieskiem kilkukrotnie u różnych weterynarzy, miał chore uszy więc bywałam u różnych weterynarzy, przy okazji napominałam im o tym , że pies chudnie i ŻADEN nie zrobił mu badań krwi, nie miałam podstaw by nie wierzyć , kiedy schudł tak , że było to namacalne postanowiłam pojechać kolejny raz tym razem z tymi konkretnymi objawami i nadal twierdził, że to normalne bo piesek ma już swoje lata , więc nie mów mi , że nie byłam odpowiedzialna bo to przegięcie nie jestem weterynarzem czy lekarzem, płaciłam grube pieniądze za wizyty i nikt nie zwrócił na to uwagi ,dawali witaminy wzmacniające i to wszystko, uspokajali , że to jest normalne, skoro jadł za 10 , cieszył się, bawił a jedynymi objawami było to , że chudł ! kilku lekarzy weterynarii , nie tylko w moim mieście ale i w bliskich okolicach twierdziło , że nic się nie dzieje nie miałam podstaw by im nie wierzyć !! nie musisz być okrutny , kochałam tego psa najbardziej na świecie i gdybym mogła cofnąć czas z pewnością zwróciłąbym na to uwagę. nie musisz być okrutny , najwyraźniej wiesz na co zwrócić uwagę ja niestety nie wiedziałam i to był jedyny mój błąd co nie oznacza , że byłam nieodpowiedzialna, zawinili tu lekarze , którzy każą sobie płacić a nie radzą sobie z prostymi objawami . Poza tym to , że schudł mogło oznaczać właściwie wszystko , nigdy nie pomyślałabym , że to może być objawem niewydolności nerek.