Niewydolność nerek u psa!
Panie doktorze, kamień jest widoczny na zdjęciu rtg oraz w badaniu usg w pęcherzu. Niektórzy weterynarze (a odwiedziliśmy ich już trochę) twierdzą, że to może nie być kamień, podobno przepuszcza delikatne promienie usg i nie porusza się przy badaniu usg pod wpływem wstrząsów. Lekarz, który leczy obecnie mojego psa twierdzi, że to kamień na 100 %. Nikt oficjalnie nie mówił jaki to może być rodzaj kamienia, ale wspominano coś o szczawianowo wapniowym, jest nieregularny i w zdjęciu rtg ma drobne prześwity. Wymiary ok. 2x2 cm (tu mam różnice w zależności od lekarza), zajmuje połowę pęcherza. Nie utrudnia oddawania moczu, dolegliwości bólowe powoduje chyba sporadycznie. Podstawowym problemem jest teraz ustalenie czy to kamień powoduje podwyższenie białych krwinek i limfocytów czyli jak twierdzi mój lekarz stan zapalny i czy mógł spowodować opisane przeze mnie wcześniej bardzo poważne problemy z nerkami? Czy w przypadku odstawienia antybiotyku może dojść do ponownej sytuacji ostrej niewydolności nerek? Obecnie piesek przyjmuje antybiotyk. Czuje się świetnie, jest energiczny, ma wilczy apetyt i pije jak smok. Dlatego bardzo trudno jest mi podjąć decyzję, czy wykorzystać poprawę stanu zdrowia i usuwać kamień? Czy wręcz przeciwnie narkoza doprowadzi do niewydolności nerek? Czy kamień w pęcherzu może spowodować tak poważne skutki? Czy ciężar moczu 1020 świadczy o tym, że nerki pracują? Derol cały czas je karmę dla nerkowców. Czy utrzymująca się kreatynina w normie od ok. 2 tyg. świadczy, że to koniec problemu z nerkami?
do mininadii jakim cubem tosia ma stan zapalny jasnota regeneruje uszkodzony naskorek likwiduje mikrokrwawienia uszczelnia i wzmacnia naczynia wloskowate w zestawach z innymi lekami jest uzywana przy stanach zapalnych przewodu pokarmowego i gornych drog oddechowych moze to co dostaje w kroplowkach powoduje stan zapalny i czy jestes pewna ze mocznik i kreatynine zbila kroplowka a nie ziemniaki drxxxxxxx lekarka autorka ksiazek o ziolach specjalistka od medycyny naturalnej zaleca diete ziemniaczna dla ludzi z niewydolnoscia nerek dla zbicia poziomu mocznika i kreatyniny ja niewydolnosc nerek u psa przechodze drugi raz mialam jeszcze jednego boksera dyla to sunia mycha miala 6 lat zrobil sie krwiak na uchu wiec operacja w uchu byla bakteria wiec antybiotyk potem krwiak na drugim uchu znowu operacja szwy zostaly zdjete ciecia sie zagoily skonczyla brac antybiotyki i przestala jesc badania i diagnoza niewydolnosc nerek drugiego dnia wieczorem pochowalam moja myche po 13 miesiacach operacja brutusa i deja vou niewydolnosc nerek nie poszlam do innego lekarza bo nabralam pewnosci ze mycha i brutus dostali niewydolnosci nerek od lekow jedyna nadzieja byly ziola brutus dostal jedna kroplowke w dniu badan potem nic tylko ziola i ziemniaki nie robilam mu badan bo po co wiem ze nerki pracuja slabo ale pies zyje spokojnie bez cierpien je biega bawi sie siersc nabrala polysku i barwy przedtem wygladal jakby wyblakl juz nie wypada troche przytyl niech sobie zyje spokojnie przezyl ciezka operacje ja wiem ze nie wierzysz w ziola ale to sa tez leki i o wiele lepsze od sybtetycznych bo nie ma skutkow ubocznych w przypadku brutusa zadzialaly rewelacyjnie i tylko zaluje ze zabraklo mi wiary i odwagi zeby myche tez tak sprobowac wyleczyc zycze powodzenia i pamietaj ze nadzieja zawsze odchodzi ostatna
zestaw ziol na niewydolnosc nerek to nawloc jasnota biala kwiat i przytulia przy ciezkich stanach zaleca sie ziola swieze maja silniejsze dzialanie ale jest grudzien mozna sobie nazgierac tylko przytuli czepnej pozostale dwa musza byc suszone
Jest kilkanaście ziół które można bezpiecznie stosować u psów z problemami nerek min w mocznicy.Gość pisze:Panie Robercie, z ciekawości,co prócz jasnoty w takim wypadku?
Pamiętać trzeba tylko o jednym nie wszystkie zioła można podawać jednocześnie z lekami weterynaryjnymi .
Zioła powinien zalecać i przygotowywać dyplomowany fitoterapeuta (współpracujący z lekarzem weterynarii) , który bierze odpowiedzialność za mieszanki przygotowane przez siebie !
szanowny panie robercie nie jestem dyplomowanym fitoterapeuta a sama skutecznie ustalilam dawki ziol dla mojego psa ze smiertelna niewydolnoscia nerek jak powiedzial wet a to dobry wet wyciagnal psa z parwowirozy brutus zyje juz 6 tyg po przewidzianej smierci w kazdej ksiazce zielarskiej pisanej przez zielarzy i lekarzy sposob dawkowania jest taki sam czubata lyzeczka do herbaty na 250 ml wody dla czlowieka w zestawie nie ma ziol niebezpiecznych ani atropa beladonna datura czy hyoscyamus niger drxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxlekarka naturalistka ywierdzi cytuje w dobie zanieczyszczen srodowiska i rozwoju chorob cywilizacyjnych konieczny jest powrot do natury bo to ona jest najlepsza i najbardziej przyjazna dla organizmu apteka wiele warzyw i owocow ma wlasciwosci lecznicze czy dyplomowany fitoterapeuta wespol z lekarzem rodzinnym ma ustalac dawki spozycia kapusty selera pora cytryn czy jablek czytalam tez na forach ze sa lecznice ktore miesiacami za pomoca kroplowek sa w stanie utrzymac przy zyciu psa z niewydolnoscia nerek czy chcialby pan tak zyc miesiacami przykuty do kroplowki jesli byloby inne wyjscie bo ja bym nie chciala a smiem twierdzic ze i pies by tez nie chcial gdyby mogl wyrazic swoje zdanie a to niemozliwe no chyba ze w wigilie przepraszam za pisownie ale ja z kompa cienko jestem tylko zwykla znachorka
o selerze słyszałam ze trzeba uważać,bo coś tam zawiera,sód czy coś innego-nie pamiętam
znachorko a jak się miewa psinka? cieszy bardzo powrót do zdrowia,brawa dla Ciebie,każdy własciciel powinien tak dbac o pieska,że w razie potrzeby co godzina poić,dzień i noc.Wyrazy uznania
znachorko a jak się miewa psinka? cieszy bardzo powrót do zdrowia,brawa dla Ciebie,każdy własciciel powinien tak dbac o pieska,że w razie potrzeby co godzina poić,dzień i noc.Wyrazy uznania
to prawda seler zawiera sod ale tez inne mikroelementy razem i pietruszka i kalafiorem jest pomocny w schorzeniach drog moczowych seler zapobiega kamicy moczowej i jest krwiotworczy moj brutus ma sie dobrze je biega siersc ma znowu polysk i barwe bo jak doetal niewydolnosci wygladal jakby wyblakl sluzowka pod faflami jest czerwona ale w oczach nie bardzo dlatego wiem ze nerki pracuja slabo teraz dostaje tylko 250 ml ziol w dzien w nocy dawalam mu przez 2 tyg jak mu sie polepszylo przestalam mu podawac patrze na niego a szczegolnie na oczy bo chore nerki najbardziej widac w oczach jak pojawia sie ropa to cos jest nie tak na razie jwst jej malo i tylko po nocy dziekuja za wsparcie
etm33 kamica bardzo często prowadzi do wtórnej mocznicy. A w 100 % do regularnych infekcji układu moczowego. Możesz wysła jakieś zdjęcie tego brzuch lub je tutaj wkleić?
Panie doktorze nie wiem czy udało się wkleić chociaż link, zdjęcia nie umiem wkleić
http://tufotki.pl/rU6Rn
http://tufotki.pl/rU6Rn
Witam, jeśli jest tu ktoś z Poznania, chętnie oddam pozostałe leki na nerki min. Rubenal.
Mój Fuksio niestety przegrał walkę w środę
aukcja_M@wp.pl
Mój Fuksio niestety przegrał walkę w środę
aukcja_M@wp.pl