Niewydolność nerek u psa!
Tak. 5 albo 6 razy dziennie ją kłuje. Po 25ml. Weterynarka powiedziała ze ma dostawac co najmniej 100 ml tego płynu. Robimy wszystko zgodnie z zaleceniami
ja też bym sie trzęsła i miała drgawki gdyby mnie 6 razy kłuto to po pierwsze , a po drugie po co rozdzielać tak małą ilośc
płynu na 6 razy , co to za dziwne leczenie , Mało płynu i to podskórnie nie wypłucze toksyn , mocznika ,dlatego pies jest słaby
bo leczenie nie daje efektu . Powtórzę jeszcze raz - w przypadku tej jednostki chorobowej jedynym dające jakiekolwiek efekty jest toczenie kroplówek dożylnie .
płynu na 6 razy , co to za dziwne leczenie , Mało płynu i to podskórnie nie wypłucze toksyn , mocznika ,dlatego pies jest słaby
bo leczenie nie daje efektu . Powtórzę jeszcze raz - w przypadku tej jednostki chorobowej jedynym dające jakiekolwiek efekty jest toczenie kroplówek dożylnie .
Robie tak, bo tak nam zaleciła pani weterynarz. Powiedziała ze lepiej czesciej a w mniejszych dawkach niz jednorazowo za duzo, bo pies moze zareagowac na to np. wymiotami. Nie mow ze leczenie nie przynosi efektow bo tego nie wiesz. Nie jestes weterynarzem prawda? A ona jest i to dobrym. Miała juz poodbny przypadek niedawno i pewnego psa wyciągła z tego.
Ja osobiscie jestem przerazona jej stanem i nie mam innego wyjscia jak słuchac polecen i zaufac weterynarzowi
Ja osobiscie jestem przerazona jej stanem i nie mam innego wyjscia jak słuchac polecen i zaufac weterynarzowi
Piszesz ,że masz wrazenie ze jest z nią gorzej , jest słabsza więc w/ g Ciebie leczenie przynosi efekt ?
Kłujesz psa 6 razy dziennie , gdzie dożylnie czyli bez bolesnie można psu podawać płyny tygodniami i to z lepszym efektem .
Ok Twój pies i Twoja broszka . Przepraszam ,że chciałam pomóc , już więcej nie będę .Dobrej nocy .
Kłujesz psa 6 razy dziennie , gdzie dożylnie czyli bez bolesnie można psu podawać płyny tygodniami i to z lepszym efektem .
Ok Twój pies i Twoja broszka . Przepraszam ,że chciałam pomóc , już więcej nie będę .Dobrej nocy .
i jeszcze jedno , dla goldena 100-150 ml to za mała porcyjka i podskórnie i dożylnie !
Przeczytałam Twój pierwszy post z 19.12 ,pies byl karmiony gotowanymi kośćmi ...które jak piszesz czasami połykał
więc nie można wykluczyć niedrożności mechanicznej przy której padają nerki -NN wtórna . Nie straszę ,
tylko tak dla Twojej wiadomości .
Przeczytałam Twój pierwszy post z 19.12 ,pies byl karmiony gotowanymi kośćmi ...które jak piszesz czasami połykał
więc nie można wykluczyć niedrożności mechanicznej przy której padają nerki -NN wtórna . Nie straszę ,
tylko tak dla Twojej wiadomości .
aga24, jak się czuje pies po nocy, wiem, że to okres przedświąteczny ale może zadzwoń do veta i skonsultuj jeszcze raz podawanie płynu, dietę. Również przeczytałam post z 19 grudnia, juz wtedy brzydki kolor języka świadczył że pies ma poważny problem, nikt nie zaproponował wykonać usg jamy brzusznej, żeby zobaczyć jak wyglądają nerki i reszta narządów czy przewody są poszerzone. Pisz jak dziś psina się miewa
długo jeszcze będziesz czekała i patrzyła jak pies cierpi? Zapomnij, że przy takich wynikach uda sie psa wyprowadzić z tego!Aga24 pisze:TO CO JA MAM ZROBIC ZEBY JEJ POMOC?????
Przestań egoistycznie jojczec i uspij tego psa!!!!
Pies może trząść się z bólu. Niejednokrotnie tak właśnie objawia się u tych zwierząt przewlekły ból. Przy wysiadających nerkach ból jest nie do zniesienia.Aga24 pisze:pysia ma drgawki, nie wiem czy z zimna ( bo ja wraca z pola to sie trzesie) no i jak dajemy jej zastrzyk to po nim trzesie sie jak galareta nie wiem przez co to:( mam wrazenie ze z nią coraz gorzej, jest taka strasznie słaba:(
aga jak z pieskiem zastrzyki nie gryza sie z ziolami brutus dostawall razem z nimi przez 4 dni przeciwbolowy rimadyl musielismy go wynosic na dwor i trzymac zeby sie nie przewrocil tez sie trzasl i tez uwazam ze to z bolu bo po tabletce mu przechodzilo
rimadyl kupilismy u weta pytalam czy obciaza nerki powiedzial ze nie co prawda brutus pil tez uczep zeby wyplukac toksyny po lekach ja dopiero teraz dowiedzialam sie od ciebie ze obciaza nerki
Mój pies brał ten lek przy dysplazji stawów (nerki ma zdrowe) jak go bolały i czytałam w ulotce, do tego lekarz uprzedzał, że nie można go brać zbyt długo a przy chorych nerkach to trzeba uważać. Nie odzywa się aga24 , jak tam piesek przetrzymał noc