nowotwór pęcherza u buldoga francuskiego, szukamy pomocy

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

lemonsky

30 listopada 2011, 19:05

Witajcie - pierwszy raz na tym forum. Krótko i konkretnie - niestety wczoraj u naszego psa został zdiagnozowany i potwierdzony (usg i prześwietlenie) nowotwór pęcherza. Guz jest paskudnie położony - "w kącie" gdzie zbiegają się ujścia moczowodów i wyjście cewki moczowej. Wstępna opinia weta "pierwszego kontaktu" - nie do zoperowania. W poniedziałek będziemy na konsultacji u psiego onkologa, w specjalistycznej klinice, ale czas tu na wagę złota i szukam gdzie się da pomocy i informacji. Nasze futro w ogólnie dobrej formie jak na swoje 7 lat i to, co przeszedł :) jeszcze daje radę sam siusiać - z trudem i bólem :( (dostał przeciwbólowce do poniedziałku) więc mam nadzieję, że znajdzie się sposób, żeby go ocalić i dać mu szansę na w miarę komfortowe dalsze życie z nami. Mam cyfrowe przeswietlenie rtg, które mogę przesłać, szukam doświadczonego specjalisty, który mógłby rzucic okiem i doradzić. Proszę o pomoc. Wielkie dzięki.
SleepingSun

30 listopada 2011, 19:25

a nie dasz rady wstawić tego prześwietlenia na forum? Jak pan Jarek się pojawi to od razu będzie mógł ocenić co się dzieje.
lemonsky

30 listopada 2011, 19:45

spróbuję, wieki tego nie robiłam, moze się uda
tu poniżej duże powiększenie (chyba trzeba kliknąć i się otwiera w nowym oknie całe zdjęcie) - na powtórce zaznaczylam guza, ta biała plama w środku pęcherza to powietrze

Obrazek

Uploaded with ImageShack.us

Obrazek

Obrazek

Chefrenek

01 grudnia 2011, 09:39

Lemonsky skonsultuj się z dr. Jagielskim. Wyślę Ci namiary na priva. Jeśli nie możecie osobiście to chociaż telefonicznie albo mailowo.
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

02 grudnia 2011, 23:51

pilnie podjąć próbę operacji ~!!!!! pilnie!!!
ODPOWIEDZ
  • Informacje