NUŻYCA - JAK LECZYĆ? CIEKAWE CZY MOGĘ SIĘ NIĄ ZARAZIĆ?
-
a nazwa zastrzyku?
edit: royal canin to bardzo średnia karma dla psów. Jest namiętnie polecana przez weterynarzy od lat, tylko niestety przez te długie lata jej skład się pogorszył i pojawiło się dużo lepszych karm. Jeśli stać was na dobrą karmę, jak skończy się ta co kupiliście, zajrzyj na dział żywienie, tam są specjaliści i na pewno Ci coś polecą jeszcze jedna kwestia, ja na Twoim miejscu dmuchałabym na zimne i kupowała karmę z np. łososiem, ponieważ kurczak często psy uczula.
edit: royal canin to bardzo średnia karma dla psów. Jest namiętnie polecana przez weterynarzy od lat, tylko niestety przez te długie lata jej skład się pogorszył i pojawiło się dużo lepszych karm. Jeśli stać was na dobrą karmę, jak skończy się ta co kupiliście, zajrzyj na dział żywienie, tam są specjaliści i na pewno Ci coś polecą jeszcze jedna kwestia, ja na Twoim miejscu dmuchałabym na zimne i kupowała karmę z np. łososiem, ponieważ kurczak często psy uczula.
-
ja się na karmach nie znam, zajrzyj do działu żywienie, tam na pewno Robert Ci świetnie doradzi:)
-
osłonkę na co? On bierze jakiś antybiotyk? dalej nie masz nazwy zastrzyku?
-
tak, tylko w ogóle nie wiem po co ona ten antybiotyk bierze? No właśnie nie pamiętam nazwy, bo Kori go brała z 6 lat temu. Co ciekawe, to antybiotyk będzie powodował dalszy rozwój nużycy... Albo Ty mi czegoś nie mówisz, albo weterynarz nie wie za bardzo co robi. A on ma jakieś rany na skórze?
-
a w jakim jest stanie pies? Ma wyłysienia? Czym się w tym momencie nużyca objawia?
-
co to znaczy na skórze ma nużycę? Jak to wygląda jak ona wychodzi?
-
białe kropki? Takie malutkie, mikroskopijne? nużyca to jest pasożyt tak mały że nikt go nie jest w stanie zobaczyć gołym okiem to po 1, a po 2 on bytuje W MIESZKACH włosów! Nie na skórze... Zrób temu zdjęcie, bo to może być zwykły łupież a wy pakujecie w psa antybiotyki bez sensu