odrobaczanie
Witam mam pytanie do pana doktora mam problem mój piesek nie chce zjadać tych tabletek na odrobaczanie już wszystkie sposoby próbowałam ostatnio mu ja pokruszyłam i dałam z jogurtem to wtedy zjadł ale nie wiem czy tak można robić proszę o odpowiedz z góry dziękuję.
nie wiem tez czy robie dobrze ale rozkruszam , rozpuszczam w malej ilosci wody i podaje na czczo za pomoca strzykawki do pyska podtrzymujac lekko glowe w gore, a druga reka glaskam pod pyszczkiem dopoki nie polknie inie ma wyjscia, musi zazyc. acha i wlewam z boku pyszczka przez zeby w poblirzu trzonowych tam jest taka jakby przerwa miedzy zebami nie otwieram jej pycha ,bo by wylalo sie z drugiej strony. NOVA _62 .POZDRAWIAM.
A ja robię kulkę z niewielkiej ilości rozdrobnionego mięska lub kiełbaski, naciskam palcem pośrodku, tak aby powstało wgłębienie, do którego wsypuję rozgniecioną tabletkę, potem zlepiam. Takiego pulpecika piesek z pewnością zje i nie zorientuje się nawet jakie było "nadzienie". Taka niewielka ilość mięska nie przeszkodzi w skutecznym zlikwidowaniu robaków.
każdy ze sposobów jest skuteczny.