odrobaczanie
można. W składzie jest tylko Albendazol znalazłem dawkę 25 mg /kg 1 x dzień przez dziesięć dni. Szcerze lepsze są środki od tego albendazolu.
podepne sie pod temat.
Zwierzat mam duzo(psy i koty), odrobaczane sa bardzo regularnie Koty: pratel, drontal, nie pamietam nazwy specyfiku podawanego psom). Ostatnie badanie parazytologiczne kalu jednego z kotow wykazalo brak pasozytow. I ok ale doslownie dwa dni pozniej kot zwymiotowal zywe glisty , u innego ujawnil sie czlon tasiemca Czym odrobaczyc zeby to bylo skuteczne dzialanie?
Zwierzat mam duzo(psy i koty), odrobaczane sa bardzo regularnie Koty: pratel, drontal, nie pamietam nazwy specyfiku podawanego psom). Ostatnie badanie parazytologiczne kalu jednego z kotow wykazalo brak pasozytow. I ok ale doslownie dwa dni pozniej kot zwymiotowal zywe glisty , u innego ujawnil sie czlon tasiemca Czym odrobaczyc zeby to bylo skuteczne dzialanie?
dokładnie wymienianymi prze Ciebie preparatami. Schemat odrobaczenia uzgodnij z lekarzem , bo jednoraowe nie przyniesie zamierzonego skutku.
Doktorze - skoro zwierze po odrobaczeniu ww preparatami zgodnie z planem ustalonym z naszym lekarzem ( ) wymiotuje zywymi robalami to na zdrowy rozum leki nie zadzialaly lub zadzialaly kiepsko.
Mialam plan aby odrobaczac zwierzaki tylko w razie rzeczywistej potrzeby (tj. po pozytywnym wyniku badan kupska) a teraz sama juz nie wiem... Jednak odrobaczanie to nei taka banalna sprawa jak zwyklo sie o tym sadzic.
Jak sprawdzic czy tym razem odrobaczenie przynioslo skutek skoro badania pomimo obecnosci pasozytow byly ujemne? Kupa z trzech dni byla zbierana.
Mialam plan aby odrobaczac zwierzaki tylko w razie rzeczywistej potrzeby (tj. po pozytywnym wyniku badan kupska) a teraz sama juz nie wiem... Jednak odrobaczanie to nei taka banalna sprawa jak zwyklo sie o tym sadzic.
Jak sprawdzic czy tym razem odrobaczenie przynioslo skutek skoro badania pomimo obecnosci pasozytow byly ujemne? Kupa z trzech dni byla zbierana.
Liwia pisze: ... Ostatnie badanie parazytologiczne kalu jednego z kotow wykazalo brak pasozytow. I ok ale doslownie dwa dni pozniej kot zwymiotowal zywe glisty , u innego ujawnil sie czlon tasiemca ...
Mogło dojść do chwilowego zahamowania produkcji jaj przez te pasożyty z bliżej nam nieznanych powodów (np. jakieś niekorzystne zmiany w ich środowisku życia, czyli jelicie kota - jakieś leki itp...; możnaby gdybać...). Tak bym tłumaczył ten brak jaj w kale (w przyrodzie wszystko jest możliwe ). Ewentualnie pomyłka w laboratorium (zamiana próbek, niechlujnie wykonane badanie?)
może okres prepatentny? może próbki nie zawierające jaj?
ja rowniez mam problem z odrobaczeniem kota .Byl odrobaczany dwukrotnie drontalem ,w koncu tymi kroplami ( nie pamietam nazwy) na kark a robaczki hulaja w nim nadal i jaja w kale sa w ogromnej ilosci . Co wlasciwie jest skuteczne?
może się pojawić rozwolnienie po środkach odrobaczających. Zaś przy bardzo dużym stopniu zarobaczenia potrzebne jest nawet kilkukrotne przeprowadzenie kuracji przeciwpasożytniczej. Nie ma środka , który załatwi to za jednym razem. Wszystkie o których piszesz są skuteczne.
Moj 8 miesieczny szczeniak ma giardie. Najpierw byla kuracja fenbendazolem, potem metronidazolem a teraz toltrazulinem 50 mg dla prosiat co mnie bardzo zastanawia poniewaz ten ostatni nie jest na giardie a to z giardia walczymy. Czy sa inne skuteczne leki zeby zwalczyc pierwotniaka?
-
- Informacje
-