Panie Jarku...

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

Gość

09 lutego 2007, 13:54

Pytanie do Pana weterynarza:
mam psa ( półtora roku ) jest to kundelek, żywiony kurczakiem z ryżem ( nic innego nie przyswaja) i czasami karmą R.Canin. Na okrągło ma różnorodną kupkę, raz biegunka, raz normalna kupka i w związku z tym zdecydowałam się podawać mu RUMEN TABS. Mam jedak sporo wątpliwości. Zawsze byliśmy przeciwni podawania psu chemi ( witaminy, dopełniacze itp. ) jedyną taką rzeczą jaką dostaje to tabletki na odrobaczenie. Jest zdrowy, szczęśliwy i skory do zabaw. Jego jedyny problem to wraźliwy przewód pokarmowy, co stwierdził lekarz weterynarii. Czy w związku z tym mogę podawac mu w.w. tabletki bez jakiegokolwiek ryzyka ?? Czy będą mu służyły ? Czy mogę dodwać je w postaci rozkruszonej do jedzenia? Czy moge je nabyć w sklepie zoologicznym ? Jakie mogą byc skutki podawania ich ? czy piesek się nie uzalezni od nich ?
Gość

09 lutego 2007, 16:13

Wiem, lekarzem weterynarii nie jestem, ale może spróbuj zmienić źródło białka (nie drób) i zastosować monodiete przez około 6 tygodni.
Gość

09 lutego 2007, 16:15

Do tego dobrze byłoby zrobić badania na trzustke i obecność pasożytów w przewodzie pokarmowym.
Gość

10 lutego 2007, 13:05

Próbowałam już wołowinkę, wieprzowinkę,itp. ale wygrał drób. Chodzi mi tylko o to czy te tabletki mogą mu pomóc. Zapomniałam wcześniej napisać, że piesio jest kompletnym niejadkiem
Gość

10 lutego 2007, 13:58

Anonymous pisze:Czy w związku z tym mogę podawac mu w.w. tabletki bez jakiegokolwiek ryzyka ?? Czy będą mu służyły ? Czy mogę dodwać je w postaci rozkruszonej do jedzenia? Czy moge je nabyć w sklepie zoologicznym ? Jakie mogą byc skutki podawania ich ? czy piesek się nie uzalezni od nich ?
1. Podejrzewam, że tak. Zaszkodzić raczej nie zaszkodzą, a może pomogą, skoro zawierają różne składniki potrzebne do prawidłowego funkcjonowania przewodu pokarmowego.
2. Okaże się.
3. Mój je traktuje jak przekąskę i wcina ze smakiem.
4. Chyba tak, są nawet w hipermarketach.
5. Chyba jedynym negatywnym skutkiem może być brak skutków ich podawania. Zastosowanie: http://www.krakvet.pl/product_info.php?products_id=421
6. To nie narkotyk
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

11 lutego 2007, 22:55

odpowiedzi na powyższe pytania są w pełnu poprawne. Jest to biopreparat. Jest dostępny w sklepie
http://www.krakvet.pl/product_info.php?products_id=421
ODPOWIEDZ
  • Informacje