Witam wszystkich.
Moja sunia rasy shih-tzu ma nie cale 7 miesiecy i od 5 tygodni cieczke. Jakies 1,5 tygodnia temu zapowiadalo sie na koniec ale teraz zaczelo sie z jeszcze wieksza sila. Mam cala pogloge w duzych plamkach krwi. Mala jest chetna do psow ale inne nie specjalnie sie nia ineresuja. Jak dlugo to jeszcze bedzie trwalo. Mam zamiar ja wysterylizowac/nie jest rasowa/ i nie wiem kiedy moge zaczac przygotowania. Moze ma na to wplyw fakt ze sunia ma przepukline? Lekarz radzil mi zebym ja usunela jednoczesnie ze sterylizacja.
Dziekuje za pomoc.
pierwsza cieczka
jeśli tak bardzo przedłuża się ta cieczka lekarz powinien ją zbadać. Zawsze jest to powód do niepokoju , jeśli tak bardzo się przedłuża cieczka. Co do samej przepukliny to zgadza się, przy okazji kastracji usunąć ją.
czy objawem przed pierwszą cieczką może być biegunka?
w kupie nie ma robali, suka ma apetyt. po załatwieniu się nie jest osowiała, skacze i biega, i chce się bawić. jest bardziej senna w domu i ma wahania nastrojów. czy mam się nie martwić, bo Nora (owczarek niemiecki) ma 7msc i to już może być czas na tą pierwszą cieczkę?? i co z tą biegunką:(?
w kupie nie ma robali, suka ma apetyt. po załatwieniu się nie jest osowiała, skacze i biega, i chce się bawić. jest bardziej senna w domu i ma wahania nastrojów. czy mam się nie martwić, bo Nora (owczarek niemiecki) ma 7msc i to już może być czas na tą pierwszą cieczkę?? i co z tą biegunką:(?
Witam serdecznie. Jestem posiadaczką suczki Beagle i mam pewien kłopot. Pierwsza cieczka pojawiła się około 14 stycznia-krwawienie(suczka jest z początku styczna 2012) czy jest możliwe żeby znów pojawiło się krwawienie po 3 tygodniach? zaznaczam że co najmniej tydzień nie zaobserwowałam wypływu...(miała kontakt z psem po około 2 tygodniach od pierwszego zauważenia krwawienia)
nie jest prawidłowe co opisujesz , psa powinien obejrzeć lekarz. Jest to jakieś zaburzenie , które nie powinno mieć miejsca.
-
- Informacje
-