Pies kulejący 3 miesiące i 3 rozne diagnozy

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

frugus33

29 marca 2016, 13:03

Witam! Potrzebuję pomocy otoż od 3 miesięcy moj pies kuleje. Wszystko zaczęło sie w styczniu 2016r. Tydzien od pojawienia sie kulawizny zostalo wykonane zdjecie rtg i wizyta u ortopedy. Diagnoza -luźne rzepki -leczenie ograniczenie ruchu i leki przeciwzapalne. Miesiąc dla psa na poprawę-moze odrobinę bylo lepiej -sama wlaczylam glukozamine-śynouin. W lutym kolejna wizyta u innego lekarza-badanie ortopedyczne i zdjęcie rtg-diadnoza zwapnienie kości po urazie - leczenie seria zastrzykow z Carthrophenu jeden zastrzyk na tydzien -miesiac czekania. w zasadzie brak poprawy. Kolejna konsultacja na podstawie zdjęcia i kolejna diagnoza -zerwanie więzadła krzyżowego-leczenie propozycja zabiegu. Minelo 3 miesiace od pierwszych objawow a ja nie wiem co dalej robic żeby chociaż dwie diagnozy sie pokryly ale one sa tak bardzo rozne od siebie. Przeciez nie poloże psiaka na stol bez pewności diagnozy. Pies ma 10 miesiecy w typie maltanczyka waga 6 kg na dzien dzisiejszy brak kulawizny jesli idzie swobodnie, kiedy piesek biegnie unosi łapke albo odciaża. Dysponuję 2 zdjeciam rtg ze stycznia i z lutego czy ktoś z Panstwa na tym forum zechciałby spojrzeć na te zdjecia i pomoc nam ?
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

06 kwietnia 2016, 10:55

same zdjęcia mogą nie rozwiązać problemu , ale mogę na nie spojrzeć. Prawopodobnie będzie konieczne zbadanie psa.
ODPOWIEDZ
  • Informacje