![Sad :(](./../images/smilies/icon_sad.gif)
http://img155.imageshack.us/img155/8735/dsc04767y.jpg
Na wypadające rzepki leki nie pomagają, w przypadku mojego malucha wystarczyła jedna operacja stabilizacji, niestety przez tą pierwszą operację trochę się skomplikowała sprawa z druga łapką i przy niej okazało się, że nie wystarczy prawdopodobnie złapać samej rzepki, a dodatkowo ze względu na luźne ścięgna (? choć tu nie jestem pewna czy faktycznie ścięgna) trzeba będzie, oprócz 'pętelki' na rzepkę, dodatkowe wzmocnienie na trzeszczce zastosować - być może w przypadku twojego pieska problemem jest to samo. Co do tego, że pies nie pokazuje oznak bólu - mój weterynarz tłumaczył, że psa faktycznie może i nie boli, ale bardzo przykry dla niego jest dźwięk przeskakującej kości, poza tym w dłuższej perspektywie ta wyskakująca rzepka może skutkować sztywnością kończyny, deformacjami i problemami z chodzeniem.zanett1985 pisze:od operacji minęło 5 miesięcy ale na razie na szczęście się nie pogarsza, wszystko było by super gdyby nie ta ciągle wypadająca rzepkamyślisz, że to pomoże????
dorka230 pisze:Mam Yorka i przeszedł jedna operacje stabilizacji rzepki niestety po tyg rzepka wypadla teraz mial kolejna operacje i minely trzy dni i wydaje mi sie ze znow juz jest zle-jaka moze byc przyczyna(dodam ze pies nie dostaje przeciwbolowych bo wogole nie czuje ze jest po operacji a do tego ma wodoglaowie ) bardzo bym prosila o porade co dalej robic