mój pies wczoraj na spacerze przebił sobie gardło patykiem... rana ma wymiary 3/4cm i jest w okolicy migdałów (przebił sobie gadło od środka). Szybko pojechałam z nim do lekarza, tam narkoza, szycie teraz pies się męczy... Zastanawiam się czy szycie było konieczne? czy może ktoś z was miał podobne doświadczenia?
Pies krwawił tylko zaraz po urazie, u weterynarza już nie, w takim razie może nie potrzebnie narażałam go tym szyciem na dodatkowe obciążenie (narkoza) i cierpienie teraz, może takie rany goją się same?
CZEKAM NA OPINIE
pies z przebitym gardłem
-
- Kontakt:
Na pewno dobrze zrobiłaś, że pojechałaś z nim do veta. Dał co coś do przemywania, tej rany/szwów? Dobrze, że veta odwiedziłaś, bo mogła by się wdać zakażenie, czy coś. Ale to ten pies połknął ten patyk, ze mu gardło przebił?
-
nie dostaliśmy nic do przemywania bo rana jest bardzo głęboko, obok migdałków więc łapki tam nie wsadze
patyk spadając wbił się w ziemie a on z impetem i otwartą paszczą się nadział i przebił gardło, patyk nawet się nie złamał, nie utkwił też w gadle, zostawił tylko rane.
wiem że wet to koniecznść tylko zastanawiam się nad celowością szycia gardła, bo antybiotyki przeciw zapalne to wiadomo że muszą być.
Dięki za odp
patyk spadając wbił się w ziemie a on z impetem i otwartą paszczą się nadział i przebił gardło, patyk nawet się nie złamał, nie utkwił też w gadle, zostawił tylko rane.
wiem że wet to koniecznść tylko zastanawiam się nad celowością szycia gardła, bo antybiotyki przeciw zapalne to wiadomo że muszą być.
Dięki za odp
-
- Kontakt:
zszyte się <chyba> lepiej zgoi. Nie miałam nigdy na szczęście takiego przypadku.
rany perforujące gardła powinno się jak najszybcziej szyć. Także Twój lekarz wie bardzo dobrze co robi. Zgrłoś się jeszcze do niego aby obejrzał rane i może zaleci psu środki przynoszące ulgę jeśli ta rana mu bardzo przeszkadza.
-
Bardzo dziękuje za odpowiedź. bałam się, że to szycie to jakaś fanaberia bo spotkałam się z takimi opiniami ;/
Dziękuje
Dziękuje
-
- Informacje
-