PILNE
Mam pekińczyka, który ma 3 miesiące. Jest u mnie zaledwie tydzień... Wszystko było dobrze, jadł, pił itd. A dzisiaj coś mu się stało i jak próbuje chodzić to zaraz upada z lewych łap i się przewraca na plecy, nie chce jeść ani pić do tego dziwnie jęczy... Pomóżcie, bo boję się, że zdechnie
W tym problem, że w pobliżu nie ma weterynarzy i nie mam jak dojechać... Dlatego mam nadzieję, że ktoś doradzi co robić
nikt ci przez internet nie pomoże! pies jest w bardzo złym stanie i tylko wet pomoże!Gość pisze:W tym problem, że w pobliżu nie ma weterynarzy i nie mam jak dojechać... Dlatego mam nadzieję, że ktoś doradzi co robić
Zachowanie Twojego psa świadczy o bólu brzucha .Zastanów się spokojnie co pies jadł przez ostatnie parę dni , oprócz karmy ? może ktoś z rodziny dał mu kości ? albo zjadł cos na spacerze ? może nawet o tym nie wiesz , Zwróć uwage czy piesek sie wypróżnia i czy ma większy tkliwy brzuszek - to ważne...Mysle ,że jestes juz po wizycie u lekarza bo to bezwzględnie KONIECZNE...JAK NAJSZYBCIEJ
Bue wypróżnia się od wczoraj tak wygląda jakby brzuch ją bolał, raczej nic takiego nie jadła bo na spacer nie wychodziłam nawet z nią jeszcze, kości to też nie możliwe...Rikula pisze:Zachowanie Twojego psa świadczy o bólu brzucha .Zastanów się spokojnie co pies jadł przez ostatnie parę dni , oprócz karmy ? może ktoś z rodziny dał mu kości ? albo zjadł cos na spacerze ? może nawet o tym nie wiesz , Zwróć uwage czy piesek sie wypróżnia i czy ma większy tkliwy brzuszek - to ważne...Mysle ,że jestes juz po wizycie u lekarza bo to bezwzględnie KONIECZNE...JAK NAJSZYBCIEJ
-
no to masz zamiar czekać, aż pies umrze w męczarniach? nie rozumiem tego... jak ktoś nie jest w stanie zapewnić opieki psu to po cholerę go bierze?!
wypróznia się od wczoraj , a jaki stoleć ? cienki , "ołowkowaty " ? to znaczy że wczesniej się nie wypróżniał ? od rana minęlo troche czasu - jaki jest teraz ? osowiały , smutny ? opisz jego zachowanie ? wszystko jest ważne .O ta kość zapytaj domowników , Czy jest możliwe żeby w domu cos zjadł ? jakiś guzik , podczas zabawy jakąs część od zabawki albo sznurówkę , cokolwiek co mogło mu utknąć w przewodzie pokarmowym , moze frędzelek od dywanu ? niekoniecznie dzisiaj , może zjadł parę dni wcześniej , usiądz i pomysl spokojnie , przeanalizuj kazdy dzień .
-
a co to da? to są informacje ważne dla weterynarza, a autorka tematu nie ma najwyraźniej zamiaru go nigdzie zabierać... chcesz wiedzieć co robić? podać psu kontrast i wykonać zdjęcie rtg żeby zobaczyć czy jelita nie są zablokowane.
Do sleepenSung---ano da !to nie sa wiadomości tylko dla lekarza , dla właściciela psa też . Powinna wiedziec i zwracać uwage co pies pożera .Dla nas to oczywiste a dla niej nieważne .Więc niech wie ! Rozpoznanie mechanicznej niedrożności jelit częściowej lub całkowitej czyli Rtg j.brzusznej z kontrastem nie pisałam , bo to jest własnie kwestia dla lekarza , przy częsciwej pies moze się normalnie wypróżniać, tez o tym jej nie napisałam. Poza tym jak słusznie zauważyłaś ona sie nigdzie nie wybiera ...strasznie żal mi psiaka.
chiena04 za mało doanych skup się na dokładnym opisie, na podstawie Twojego opisu na prawdę niewiele można doradzić.
-
- Informacje
-