PILNE! Wzdęty brzuch i wymioty!
Proszę o poradę nie wiem co mam robić piesek ma 12 lat ostatnio zauważyłam ze duzo pije i ma wzięty brzuch, jakiś tydzień temu piesek przez 2 dni wymiotował i miał rozwolnienie o konsystencji jakby glut z lekką krwią wiec poszłam z nią do weterynarza ale to co usłyszałam to było straszne Pan weterynarz zrobił usg mojej suni i powiedział ze ma raka zaawansowanego na całym układzie pokarmowym jelitach itp., dał tylko zastrzyk przeciwbólowy kortyzone i tabletki przeciw wymiotne i rozwolnieniu, piesek nagle ożył ma teraz apetyt, normalnie się już załatwia. Pan weterynarz kazał wrócić gdy tabletki się skończą nakonsultację, właśnie dziś byłam i zapytałam czy można coś jeszcze zrobić żeby pieska uratować powiedział ze nie i raczej każdy weterynarz powie to samo i daje pieskowi kilka miesięcy życia, dał tabletki w razie pogorszenia o nazwie Prednisolone 5mg Kela i to wszystko jeśli się skończą trzeba spowrotem przyjść. Nie rozumiem tego jest to dla mnie dziwne proszę o radę w tej sprawie co mam robić dalej jest to bardzo ważne dla mnie. Boże mam czekać na najgorsze i nic nie mogę zrobić?!
nie wiem co Ci można doradzić , nie piszesz szczegółów odnośnie usg. Jeśli proces nowotworowy jest rozległy to rzeczywiście źle , jeśli miejscowy można coś jeszcze myśleć. Niestety przez neta tego nie rozstrzygniemy.