Pomocy- pies drapie się i robią mu się rany a lekarz niewie
Mam dużą białą sukę, przybłąkała się jako szczenię, już pierwszej jesienii dostała na grzbiecie różowo--brunatnych plam i strasznie się drapała, lekarz dał zastrzyk i było po kłopocie, przestała się drapać, sierść wypadła ale po jakimś czasie odrosła, teraz każdek wiosny i jesieni robi jej się to samo, nie pomagają zwiększoine dawki leku, nawet nie wiem co jej dawał ale trwa to już miesiąc i tylko się powiększ, co robić?
U naszego psa to był objaw alergii. Pies wydrapywał sobie rany. Biedny był bardzo. Pomogła seria zastrzyków odczulających na które jeździliśmy co dwa dni przez 2 tygodnie, ale czasem wystarczy krócej, niestety czasem trzeba jeździć dłużej.
Bardzo dziękuję,mam nadzieję ze mojemu pieskowi tez to pomoże, może pamięta Pan co za leki podawał ?pańskiemu psu lekarz?
Będę bardzo wdzięczna jeśli uda się Panu ustalić co mu podawał, pozdrawim
Będę bardzo wdzięczna jeśli uda się Panu ustalić co mu podawał, pozdrawim
Mój Agar też zaczął sobie wydrapywać sierść.Teraz ma ją tylko na łapach i na grzbiecie.NIedawno ja i mój brat byliśmy w lecznicy w Raciborzu i pobrali mojemu pieskowi zeskrobine.Wyszło że to jest nużenic z czymś tam.Dano mu pierw 3 zastrzyki na świerzb i potem jeździliśmy co 4 dni do lecznicy.I dostawal znów 2 zastrzyki na świerzb i 1 na nużeńca.Teraz widać że sie już nie drapie i mu zaczyna powoli odrastać sierść.Zapomniałam napisać ze mój Agar był bardzo chudy i polecono nam dawać mu ryż z fetem lub makaron z fetem i widać że troche na wadze przybrał.A ten nużeniec to może jest od kota albo od trawy.