Pomocy! Pies zjadł igłę.
jeśli to rzeczywiście samo uszko to nic się mu nie stanie gorzej jeżeli było na tym dużo nitki.
Moj pies pare dni temu połknął 4cm igle. moze komus pomoze to co napisze : psu nalezy dac do jedzenia waty, namoczyc ja z mokrym jedzeniem dla psow, zalac leciutko ciepla woda i koniecznie pokawałkowac ja przed zalaniem, pies spokojnie to zje, kilka godzin po incydencie podac psu rycyne,nie wiem w jakich proporcjach -zalezy zapewne od kg. Wata nie jest przez psa trawiona i powinna zabezpieczyc igle.
Moj pies to dog argentynski, wielki chlop 68 kg . igly w stolcu nie znalazlam, ale rtg po 5 dniach niczego nie wykazal .
Moj pies to dog argentynski, wielki chlop 68 kg . igly w stolcu nie znalazlam, ale rtg po 5 dniach niczego nie wykazal .
Ratunku! Dzisiaj niechcący upuściłam zraza - pies w tej samej chwili sie na niego rzucił. Z pyszczka wyciągnęłam mu jedną wykałaczkę, ale jest ryzyko, że były dwie. nie mam dostępu do weterynarza w tym momencie, co robić?
Moj maltanczyk 5 miesieczny szczeniak zjadl wczoraj igle.
Bylo na tyle pozno ze nie bylo innego ratunku jak tylko uzyc sposobu z kapusta kiszona.
Pysia dostala okolo 30 gram kapusty kiszonej (mała garść nie rozdrobnionej kapusty), na to mokra karme, pozniej jeszcze troche kapusty, i 2 listki papieru toaletowego (papier ukradla sama).
W pierwszej kupce porannej nic nie znalezlismy.
Na sniadanie dostala jeszcze sniadanie (rozmoczona karme sucha + pol mokrej karmy) i kiedy zbieralismy sie do weterynarza, zrobila kolejna kupke tym razem z igła!
Igla byla oblepiona kapusta, kupka i papierem. Mielismy duzo szczescia ze obylo sie bez operacji.
Bylo na tyle pozno ze nie bylo innego ratunku jak tylko uzyc sposobu z kapusta kiszona.
Pysia dostala okolo 30 gram kapusty kiszonej (mała garść nie rozdrobnionej kapusty), na to mokra karme, pozniej jeszcze troche kapusty, i 2 listki papieru toaletowego (papier ukradla sama).
W pierwszej kupce porannej nic nie znalezlismy.
Na sniadanie dostala jeszcze sniadanie (rozmoczona karme sucha + pol mokrej karmy) i kiedy zbieralismy sie do weterynarza, zrobila kolejna kupke tym razem z igła!
Igla byla oblepiona kapusta, kupka i papierem. Mielismy duzo szczescia ze obylo sie bez operacji.
przez neta nikt nie powie. Najlepiej podejść do gabinetu z taką samą igłą i pokazać pozostałości z tej krórą połknął lub wykonać zdjęcie rentgenowskie i zobaczyć jak duży kawałek igły jest żołądku. Dobrze by było gdybyś był w stanie odpowiedzieć na pytanie jak duży kawałek nitki był zawleczony do kawałka igły.
-
Witaj!
Taka kryzysowa sytuacja wymaga jak najszybszej reakcji ze strony właściciela. Wszystko po to, aby możliwe było szybkie i skuteczne udzielenie pierwszej pomocy zwierzakowi oraz przeciwdziałanie wszelakim komplikacjom.
Na naszym blogu znajdziesz artykuł, jak radzić sobie z kryzysowymi sytuacjami i jak udzielić pierwszej pomocy psu.
https://www.krakvet.pl/artykuly/jak-udz ... wierzetom/
Pamiętaj, że zawsze w takiej sytuacji konieczne jest zwrócenie się o pomoc także do lekarza weterynarii!
KrakVet.pl
Taka kryzysowa sytuacja wymaga jak najszybszej reakcji ze strony właściciela. Wszystko po to, aby możliwe było szybkie i skuteczne udzielenie pierwszej pomocy zwierzakowi oraz przeciwdziałanie wszelakim komplikacjom.
Na naszym blogu znajdziesz artykuł, jak radzić sobie z kryzysowymi sytuacjami i jak udzielić pierwszej pomocy psu.
https://www.krakvet.pl/artykuly/jak-udz ... wierzetom/
Pamiętaj, że zawsze w takiej sytuacji konieczne jest zwrócenie się o pomoc także do lekarza weterynarii!
KrakVet.pl
-
- Informacje
-