Witam.
Mój 5-letni buldożek francuski od dłuższego już czasu dziwnie stawia łapki. Nie zawsze - tylko czasem i np. jak biega to się o nie przewraca. Załączyłem odnośniki do zdjęć i filmiku, na których dokładnie to widac. Byliśmy u weterynarza - łapki obadał, ale żadnych fizycznych zmian nie znalazł. Co to może być?
Pozdrawiam i z góry dziękuję
Potrzebuję porady - do Pana Jarka
są to BARDZO, BARDZO [pważne zxaburzenia neurologiczne. Psa powinien pilnie zbadać lekarz specjalizujący się w ortopedi- neurologi. Są to zaburzenia na poziomie OUN. Należy pilnie wykonać badania dodatkowe tego psa. Ile pies ma lat - miesięcy?
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxsiemon pisze:Pies ma pięć i pół roku. Jest może jakiś godny polecenia specjalista ortopedii-neurologii w moich okolicach? Elbląg-Trojmiasto-Olsztyn?
ps. mam nadzieję, że nie dostanę bana za polecanie weterynarzy.
proszę wysyłać info na priwa. Info zostało skopiowane i wysłane.
Byliśmy w poliklinice wczoraj. Neurolog stwierdził po obadaniu i zrobieniu prześwietlenia zwyrodnienie-zwapnienie kręgów C5 i C6. Można to operować gdzieś w Warszawie, ale pojawia się tu typowy dla buldogów francuskich problem z narkozą. Kompromis - lek na sterydach Encorton oraz generalnie należy zwiększyć uwagę na psa i nie dawać mu się forsować po schodach itp.
Załączam odnośniki do rentgenów w celach edukacyjnych oraz może ktoś coś od siebie doda.
Pozdrawiam
Załączam odnośniki do rentgenów w celach edukacyjnych oraz może ktoś coś od siebie doda.
Pozdrawiam