powiększone serce, omdlenia, prośba o poradę
należy wykonać dokłądne USG aby wykluczyć podejrzenia neo. Zwierze jest do pilnego leczenia . A co z próbami wątrobowymi. Nikt na to nie zwraca uwagi? A co z azotemią !!!!!!! Boże albo nie piszesz wszystkiego, albo lekarze nie mają wyników przed oczami.
Usg było robione:Jarek pisze:należy wykonać dokłądne USG aby wykluczyć podejrzenia neo. Zwierze jest do pilnego leczenia . A co z próbami wątrobowymi. Nikt na to nie zwraca uwagi? A co z azotemią !!!!!!! Boże albo nie piszesz wszystkiego, albo lekarze nie mają wyników przed oczami.
Watroba powiększona, cechy zmian przewlekłych zapalnych z widoczną komponentną zwyrodnienia tłuszczowego, bez obecności zmian ogniskowych. Trzustka nieznacznie powiększona, o mieszanej chogeniczności głownie w kierunku zmiany hiperechogennych bez typowych zmian ogniskowych.
To jest jedyne co wyszło gorzej jak teraz sprawdzam na wynikach.
Piszę wszystko.
Pani kazała brać przez tydzień nadal vetmedin i dawać mu jeść trzy razy dziennie i jak się źle czuje wode z cukrem. Wczoraj wieczorem i dzis rano znowu omdlał.
Mieszkam w Warszawie to już czwarty weterynarz, który mówi co innego :/
-
A może się przejedź na SGGW na nowoursynowską? Tam są lekarze ściśle specjaliści,wszyscy na miejscu i maja na miejscu wszystko do pełnej diagnostyki....co jest bardzo wygodne
Dziś dawałam mu częściej jeść i trochę wody z cukrem i po wodzie wydaje mi się, że miał trochę więcej siły.
Ale ogólnie źle się czuł cały czas.
Wieczorem zadzwonił lekarz, który kazał odstawić wszystkie leki, że przejrzał wszystkie wyniki i skonsultował się i jego zdaniem do niedomykanie się zastawki. Dlatego omdlewa bo niedotlenienie i źle się czuje przez źle dobrany lek (teraz brał vetmedin).
Powiedział, że pies powinien brać enarenal raz dziennie rano i jeśli się gorzej czuje to pól tabletki popołudniu/wieczorem.
O wynikach badań powiedział, że u psów ciągle się zmieniają i że złe wyniki wątroby i mocznik mogą być spowodowane zła tolerancją leków, które brał do tej pory (vetmedin, furosemid).
Panie Doktorze czy może Pan doradzić czy to dobra diagnoza?
Oraz czy dobrym pomysłem jest zmiana diety na taką, która pomoże sercu i wątrobie? Jeśli tak to czy może Pan doradzić jak przy tej diagnozie i przy tak wysokich wynikach krwi dobrać jedzenie?
Ale ogólnie źle się czuł cały czas.
Wieczorem zadzwonił lekarz, który kazał odstawić wszystkie leki, że przejrzał wszystkie wyniki i skonsultował się i jego zdaniem do niedomykanie się zastawki. Dlatego omdlewa bo niedotlenienie i źle się czuje przez źle dobrany lek (teraz brał vetmedin).
Powiedział, że pies powinien brać enarenal raz dziennie rano i jeśli się gorzej czuje to pól tabletki popołudniu/wieczorem.
O wynikach badań powiedział, że u psów ciągle się zmieniają i że złe wyniki wątroby i mocznik mogą być spowodowane zła tolerancją leków, które brał do tej pory (vetmedin, furosemid).
Panie Doktorze czy może Pan doradzić czy to dobra diagnoza?
Oraz czy dobrym pomysłem jest zmiana diety na taką, która pomoże sercu i wątrobie? Jeśli tak to czy może Pan doradzić jak przy tej diagnozie i przy tak wysokich wynikach krwi dobrać jedzenie?
błagam Cie zmień lekarza , bo mnie febra trzęsie jak czytam te głupoty i historie o lekarzu konsultancie , dlaczego nie odeśle Cię do specjalisty jeśli się na tym nie zna. Jedź na sggw na kliniki to najlepszy pomysł.
Jedna doktor karze czekać tydzień, dawać vetmedin, częściej jeść i jak się źle czuje wodę z cukrem na potwierdzenie, że to trzustka.
Drugi doktor mówi, że to niedomykanie zastawek, karze odstawić vetmedin i dać enarenal.
Prosiłam o poradę, ale Pan nie napisał co to jest Pana zdaniem.
Każdy mówi co innego a pies naprawdę bardzo źle się czuje.
Drugi doktor mówi, że to niedomykanie zastawek, karze odstawić vetmedin i dać enarenal.
Prosiłam o poradę, ale Pan nie napisał co to jest Pana zdaniem.
Każdy mówi co innego a pies naprawdę bardzo źle się czuje.
nie zdiagnozuję psa przez neta , ale jego stan jest katastroficzny. Pokazują na to wyniki badań. Jestem przerażony jesli lekarze skonczyli diagnozowanie na tym co piszesz. Na 100 % pies ma duże kłopoty z krążeniem, ale występują też pierwotne lub wtórne ciężkie niewydolności narządowe. Z tym psem trzeba działać a nie czekać i gdybać. Dlatego musisz trafić do ośrodka , który skupia kilku specjalistów i jest w stanie w ciągu 1-3 dni powiedzieć co się psu dzieje a nie co 2 dni zmieniać diagnozę.
-
- Informacje
-