dzisiaj dermatolog obejrzał moją psicę po kuracji hypoallergenikiem i stwierdził, że łapy nie są zaczerwienione i nie wiedzi nic niepokojącego, więc wygryzanie ich mogło zostać jej jako nawyk (długo próbowaliśmy innych sposobów eliminacji z diety alergenów zanim wylądowaliśmy u dermatologa) i powiedział, że można spróbować pryskać łapy środkiem odstraszającym o gorzkim smaku, żeby dała im spokój
jednak w sklepach zoologicznych widziałam tylko takie odstraszacze do pryskania na meble a nie na łapy, więc nie wiem czy jej to nie zaszkodzi
poza tym boję się nieco o podłogi... po ostatnim leku sterygowym do pryskania na łapy zostały mi wypalone dziury w lakierze na drewnianym parkiecie
co moglibyście nam polecić w rozsądnej cenie i działającego? co nie zaszkodziłoby ani psu ani posadzkom:)
problem z gryzieniem łap
-
- Kontakt:
Czy psinka byla badana pod katem chorob serca,krazenia?
Jednym z powodow gryzienia lapek moze byc zle krazenie krwi,wydaje mi sie ze preparaty ktore sa do odstrasznia
nie mozna nimi pryskac sierci,przeciez napewno bedzie to lizac,co moze spowodowac inne problemy.
Jednym z powodow gryzienia lapek moze byc zle krazenie krwi,wydaje mi sie ze preparaty ktore sa do odstrasznia
nie mozna nimi pryskac sierci,przeciez napewno bedzie to lizac,co moze spowodowac inne problemy.
a czy próbowałaś zakładać psu ochraniacze na łapy aby nie lizał np. skarpety. ZCasami można próbować stosowanie jakiś niedobrych przypraw, ale musi zwierzę na nie nie być uczulone np. pieprz ziołowy, papryka. Ale trzeba je stosować z dużą dozoą ostrożności i dokładnie zwierzę a złwaszcza obserwacje łap.
-
- Informacje
-