Witam serdecznie!!
Posiadam cudownego pieska rasy bokser, dzisiaj na spacerze zauważyłem ze co jakiś czas w trakcie poruszania się dziwnie podwija mu się przednia łapa. Piesek jest pełen energii , ma apetyt . Wyglada to tak jakby przyklekal na jedna strone. Wie ktos co to moze byc?
problem z łapą
bez badania a przynajmniej bez filmiku ciężko powiedzieć.
Mój pies miał taki sam problem. On nie odciążał łapy, tylko jakby chciał ją postawić, ale miał obniżone czucie, więc jej nie kontrolowal. Poczatkowo złagodzono to przeciwbólpwymi, przeciwzapalnymi i witaminą B. Chyba następnego dnia miał problem, aby iść, upadał na ziemię i wtedy przestał się ruszać (całkowicie) na niecałe trzy miesiące... Był bardzo duży problem z diagnozą, bo ograniczano sie do hasla "problem neurologiczny", bezskutecznie go leczono, zmienialismy weterynarzy... Na szczescie udalo sie znaleźć lekarza, ktory postawil diagnoze i go wyleczyl. To był zator włóknisto-chrzęstny, ale podejrzewano też dyskopatię. Jeżeli u Was też to wyglada tak powaznie to mogę podać namiar na tego lekarza- w wiadomości prywatnej, bo na forum nie mozna reklamowac.