problem z psem

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

julia69

29 listopada 2011, 15:48

Witam,
mam problem z moim psem, wystąpiły u niego zaparcia, oddaje twarde małe bobki ale dopiero za kolejnym podejściem; dodatkowo gdy długo probuje zaczyna skomleć. przy jego myciu w okolicy odbytu pojawila sie jakby opuchlizna bardzo miekka jakby wypelniona woda.... bardzo prosze o pomoc nie wiem co sie dzieje i jak moge mu pomoc.
wczesniej nie mial zaparc, dieta mu sie nie zmienila, ma apetyt i jest wesoly, sklonny do zabaw.
julia69
do weta

29 listopada 2011, 16:10

pomozesz mu wizytą u weterynarza,nie bagatelizuj bo być może sprawa jest powazniejsza
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

30 listopada 2011, 00:25

prawdopodobieństwo duże , że pies ma przepukline okołodbytową lub zachyłek odbytu. Dasz rady wkleić foto.
Gość

30 listopada 2011, 10:45

witam,ciezko bedzie zrobic zdjecie zeby bylo cokolwiek widac.po pierwsze ma dluga i gesta siersc a po drugie nie lubi jak cos mu sie tam robi w tej okolicy.bylam z nim u weterynarza wczoraj , dostal jakies dwa zastrzyki jeden z nich w noge do rozchodzenia. przy badaniu padlo stwierdzenie ze to moze byc przepuklina, ale mamy dzis przyjsc na kontrole czy po zastrzykach cos sie poprawilo.dzisiaj sprawdzala tamto miejsce i jakby to zmniejszylo sie...nie wiem czy to wina lekow....czy tego ze rano dzis poszla kupa, mala ale bez problemu...a jesli bby to byla przepuklina ...to co nas czeka?
Awatar użytkownika
Jarek
Lekarz weterynarii
Kontakt:

02 grudnia 2011, 23:53

operacja.
ODPOWIEDZ
  • Informacje