Witajcie,
Od jakiegoś czasu niepokoi mnie zachowanie mojego psa.Jest to york ma rok czasu . Na co dzień jest to bardzo żywy pies, który ciągle chce się bawić, zaczepia, biega chce duzo spacerow. Siedzi sam w domu od 8 do 16.00 a to sie dzieje :
Pies chodzi po domu wystraszony, ucieka w różne miejsca, rozgląda się, nasłuchuje, przygląda się np. do gory, czy patrzy gdzieś jakby coś widział. Gdy wychodzę z domu, pies ucieka na korytarz, mimo tego że wcześniej był na dworze. Te rzeczy przychodza czasami na jakies 15min ze 4 do 5 razy dziennie Gdy przychodze bardzo sie cieszy, lubi biegac za pilka
Nie wiem co się z nim dzieje, czy ktoś jest w stanie mi coś poradzić?
Problem z rocznym yorkiem
Ciężko będzie jednoznacznie rozstrzygnąć przez powodem takich zachowań. Mogą być zarówno problemy z samym mózgiem, Z chorobą uszu, mogą także być problemy Z dźwiękami jakie pojawiają się w domu, które są poza naszym drogim słyszalności. Niektóre z urządzeń domowych mogą emitować takie dźwięki. My ze względu na niższy próg słyszalności Nie słyszymy i Nie słyszymy ich I nam nie dokuczają. Na pewno trzeba przebadać pieska wykluczyć u niego podłoże organiczne. Jeśli wszystko wyjdzie w porządku należałoby się dokładnie przyjrzeć domowi.