Problem z trawieniem Kości

Dyskusje o chorobach, ich leczeniu, oraz profilaktyce.

Moderatorzy:Robert A., Jarek

isabelle30

29 lipca 2014, 12:48

Agis pisze:Pewno kosmitę wyciągał .....forma podania kości (pieczone surowe , gotowane ) nie mam najmniejszego znaczenia
kazde z nich połkniete sa niebezpieczne , jeśli ktos nie chce tego przyjąć do wiadomości ...nie musi !! ...
Agis - nie masz bladego pojecia o tym temacie... podobnie jak większość wetów w tym kraju niestety...
Ja nie wiem jak Ty - ale ja jak się na czymś nie znam to nie robię z siebie idiotki i albo wogóle milcze albo słucham i sie czegoś próbuje nauczyć...
Agis

29 lipca 2014, 13:02

isabelle30 pisze:
Agis pisze:Pewno kosmitę wyciągał .....forma podania kości (pieczone surowe , gotowane ) nie mam najmniejszego znaczenia
kazde z nich połkniete sa niebezpieczne , jeśli ktos nie chce tego przyjąć do wiadomości ...nie musi !! ...
Agis - nie masz bladego pojecia o tym temacie... podobnie jak większość wetów w tym kraju niestety...
Ja nie wiem jak Ty - ale ja jak się na czymś nie znam to nie robię z siebie idiotki i albo wogóle milcze albo słucham i sie czegoś próbuje nauczyć...
Obrażanie innych i używanie epitetów na tym forum stało sie już Twoim znakiem rozpoznawczym .
Twoja kultura osobista jest niereformowalna ,wielokrotnie zastanawiałam się jak Ci zwyczajnie nie wstyd ?
Prezentując takie zachowanie ,idiotką nie jesteś ? hahhahhh
Gość

29 lipca 2014, 13:03

Agis, widzę rewelacyjne kontr argumenty :lol: pozdrawiam Cię serdecznie :mrgreen:
isabelle30

29 lipca 2014, 13:16

Agis pisze:
isabelle30 pisze:
Obrażanie innych i używanie epitetów na tym forum stało sie już Twoim znakiem rozpoznawczym .
Twoja kultura osobista jest niereformowalna ,wielokrotnie zastanawiałam się jak Ci zwyczajnie nie wstyd ?
Prezentując takie zachowanie ,idiotką nie jesteś ? hahhahhh

Pokaż mi w którym momencie cię obraziłam?
Stwierdziłam tylko że nie robię z siebie idiotki i nie dyskutuje w tematach o których nie mam pojecia...
Skoro to bierzesz do siebie... to nie wiem dlaczego jednak nadal dyskutujesz?

Wybacz gościu - nie będe robic kolejnego wykładu na ten sam temat... bardzo obszerny artykuł o kościach nadal wisi na BS... skorzystaj póki możesz - bo nie będzie wisiał tam w nieskończoność...
Agis

29 lipca 2014, 13:16

Pozdrawiam wszystkich kulturalnych ludzi , Ciebie Gościu również :D
Mała dygresja : :) z mądrym i kulturalnym to i pokłócić się jest przyjemnie :D
Retriver

29 lipca 2014, 13:24

Wyciszmy emocje, proszę.
isabelle30 pies głodny, żarcie wstrzymane, PW czeka :cry:
isabelle30

29 lipca 2014, 13:52

Retriever - odpowiedź na swoje pytania masz w poście powyzej
Niech jada to co jadał do tej pory, zerujecie licznik i zaczynacie przygode z abrfem od zera... wedle zasady którą opisałam nieco wyżej
Agis

29 lipca 2014, 13:59

Isabelle30
Nie dyskutuję , tylko odpowiedziałam na Twój post ...i zapewniam -z Tobą dyskutować już na pewno będę !
Swój obszerny artykuł możesz zdjąć , wręcz natychmiast ! nie jest on potrzebny ani Gościowi a na pewno już nie mnie .
Dość już na własne oczy widziałam psich nieszczęść przez wasze cudowne kości , te gotowane , surowe i innego kalibru gnaty.
Więc teorię i swoje wiszące zapiski możesz wsadzić w ....(ilość kropek stosowna do wyrazu ) między bajki .
A psowate z upolowanego zwierza zjadały wszystko oprócz czaszki , kości długich ,korpusów i żeber .....a te dwa ostatnie
tutaj takie sławne i polecane ...sama natura .ach miód malina ...nie wspominając już..,że dawny wilk i jego przewód pokarmowy nie wiele ma wspólnego ze współczesnym psem. .....
Geoff

29 lipca 2014, 14:05

isabelle30 pisze: Geof… skąd ty te dawki wziąłeś? Jeżeli można wiedzieć?
isabelle30 wszystko co wiem na temta barfa dowiedzialem sie BS.Moze to nie fair ze to pisze (nie mam pretensji) ale czytalas moj jadlospis a jedyna uwaga jaka mialas to zwiekszenie suplemntow.Jadlospis ulozylem sobie sam biorac wage docelowa psa 38kg i z tego 2,5%.Na BS dowiedzialem sie( moge powiedziec od kogo) ze optymalna dawka dla psa to wlasnie cos pomiedzy 2 a 3 % docelowej masy ciala. Od samego poczatku te 950g dziennie jakie z tego wyszlo mam wrazenie ze jest za malo dla mojego psa( mimo ze nie daje warzyw).Ale poniewaz przybiera na wagdze, rosnie prawidlowo i mial b.dobre wynki krwi uznalem ze tak bedzie ok.Poczekam az skonczy 18 miesiecy i wtedy zmniejsze mu dawke.Kosci razem z podrobami tez podaje stosujac sie do rady kogos kto mocno udziela sie na wyzej wyminionym forum. Ja dzis podalem psu te 3 skrzydelka razem z podrobami i miesem. Zastanawiam sie jednak nad zaleznoscia trawienia i ilosc pokarmu jaka wpada do zoladka o czym tu wspomnialas.Kiedy pierwszy raz zacząłem podawc psu kosci dawalem je w dwoch posilkach w tygodniu czyli po prawie 500 gram. Nie pamietam zeby wychodzilo cos w kupie . Inna sprawa ze wtedy mniej wnikliwie to badalem.Pozniej pojawily sie biegunki i wymioty(wyjasnilem ich przyczyne) i tylko na tym sie skoncetrowalem a nastepnie rozdzielilem te kosci na 4 posilki z podrobami wtedy pojawily sie kosci w kupie.Moze faktycznie tu jest problem.Ale coz.. ja moge sobie gdybac albo przyjac to jako pewnik ale w tej chwili nie mam pewnosci czy za miesiac ktos nie pojawi sie nowa teoria i nie wyjde na glupca.
isabelle30

29 lipca 2014, 14:11

Agis pisze:Isabelle30
Nie dyskutuję , tylko odpowiedziałam na Twój post ...i zapewniam -z Tobą dyskutować już na pewno będę !
Swój obszerny artykuł możesz zdjąć , wręcz natychmiast ! nie jest on potrzebny ani Gościowi a na pewno już nie mnie .
Dość już na własne oczy widziałam psich nieszczęść przez wasze cudowne kości , te gotowane , surowe i innego kalibru gnaty.
Więc teorię i swoje wiszące zapiski możesz wsadzić w ....(ilość kropek stosowna do wyrazu ) między bajki .
A psowate z upolowanego zwierza zjadały wszystko oprócz czaszki , kości długich ,korpusów i żeber .....a te dwa ostatnie
tutaj takie sławne i polecane ...sama natura .ach miód malina ...nie wspominając już..,że dawny wilk i jego przewód pokarmowy nie wiele ma wspólnego ze współczesnym psem. .....
Bo wilki oczywiście jadają TYLKO zwierzęta duże takie jak krowa...
wedle Twojej teorii... oczywiście...
ale jak już gdzies napisałam ... coś powtarzane milion razy staje sie prawdą ale nigdy rzeczywiśtoscią...

Otóz nie masz znowu racji - bo wilki nie jadają głównie dużych zwierząt... ogólnie psowate.. główną dietą sa zwierzęta drobne - nie chcę Cię martwic - zjadane w całości - razem z głowa, piórami, skórą (królik czy zając, pies czy kot - tak - nie przewidziało Ci sie - badania zawartości żoładka wilka wykazały obecność w nim resztek psów lub kotów)...
Więc proszę cię... nie dyskutuj dalej ze mną...
Geoff

29 lipca 2014, 14:15

[quote="Retriver"]Wyciszmy emocje, proszę.

Retriver nie widzisz?! to jest cho...ne targowisko próznosci. Temat nie jest ważny tylko kto ma racje.
isabelle30

29 lipca 2014, 14:18

No widzisz geoff....
a taką ładna odpowiedź ci naskrobałam...
Po co?

Nie warto... a więc poleciała w kosmos

Po raz nie wiem który - okazuje się że nie warto... bo trace czas i siły na wypisywanie wam porad o które najpierw prosicie a potem macie głeboko w d...e

Tak więc daje tylko jedną rade....
Na BS wszystko jest. Miłej lektury
Geoff

29 lipca 2014, 14:39

Isabell30 wszytsko co napisals jest dla mnie wykladnia ale jesli napotykam niescislosci.. zreszta...nie wazne
Retriver

29 lipca 2014, 16:42

Napiszę krótko, nie ma już ochoty na kłótnie nie pomoże to ani mi ani reszcie piszących i czytających. Rozpiskę isabelle30 przeczytam jeszcze kilka razy zapewne i zaczynam na spoko od nowa, trzymajcie za nas łapy, ogony, pazury kto ma co pod ręką. Pies i jego żołądek w normie jest się z czego cieszyć. Nie będę uprawiać gdybologii typu będzie dobrze, lub nie będzie dobrze, samo wkrótce się wyjaśni. Miłego dnia dla wszystkich :)
isabelle30

29 lipca 2014, 18:09

Tym razem się nie spiesz... powoli, spokojnie i z pokorą wobec natury. A wszystko się ładnie ułoży.
ODPOWIEDZ
  • Informacje