Agis pisze:Isabelle30
Nie dyskutuję , tylko odpowiedziałam na Twój post ...i zapewniam -z Tobą dyskutować już na pewno będę !
Swój obszerny artykuł możesz zdjąć , wręcz natychmiast ! nie jest on potrzebny ani Gościowi a na pewno już nie mnie .
Dość już na własne oczy widziałam psich nieszczęść przez wasze cudowne kości , te gotowane , surowe i innego kalibru gnaty.
Więc teorię i swoje wiszące zapiski możesz wsadzić w ....(ilość kropek stosowna do wyrazu ) między bajki .
A psowate z upolowanego zwierza zjadały wszystko oprócz czaszki , kości długich ,korpusów i żeber .....a te dwa ostatnie
tutaj takie sławne i polecane ...sama natura .ach miód malina ...nie wspominając już..,że dawny wilk i jego przewód pokarmowy nie wiele ma wspólnego ze współczesnym psem. .....
Bo wilki oczywiście jadają TYLKO zwierzęta duże takie jak krowa...
wedle Twojej teorii... oczywiście...
ale jak już gdzies napisałam ... coś powtarzane milion razy staje sie prawdą ale nigdy rzeczywiśtoscią...
Otóz nie masz znowu racji - bo wilki nie jadają głównie dużych zwierząt... ogólnie psowate.. główną dietą sa zwierzęta drobne - nie chcę Cię martwic - zjadane w całości - razem z głowa, piórami, skórą (królik czy zając, pies czy kot - tak - nie przewidziało Ci sie - badania zawartości żoładka wilka wykazały obecność w nim resztek psów lub kotów)...
Więc proszę cię... nie dyskutuj dalej ze mną...